Hesna Özdemir

Girişimci,iş kadını 2000 Isparta doğumlu Hesna Özdemir,Çin başta olmak üzere pek çok ülkede katıldığı ve düzenlediği projelerle ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

2014’te Londra’da bulunan Richmond Üniversitesi’de katıldığı dil programından sonra Türkiye’de lise geçiş sınavında ilk bin öğrenci arasına girerek 1 yıl Mersin Fen Lisesi’nde okudu. Ardından Şangay’da St. Paul Amerikan Okulu’ndan aldığı burs ile Çin ve Amerikan diplomalarını da alarak lise eğitimini Çin’de tamamladı.

2 yıl boyunca okul başkanlığında ve Model UN etkinliklerinde liderlik yapan Hesna Özdemir, okulunu dereceyle bitirdiği gibi 16 yaşından itibaren Çin’de gönüllü İngilizce dersleri vererek kendini bu alanda ilerletti. Lise yıllarında erken yaşta çocuk eğitimi hakkında kendini geliştirip araştırmalar yapan Hesna Özdemir, 15+ ülkede katıldığı gönüllülük projelerinde edindiği tecrübeler ile yabancı uyruklu öğrencilerin uluslararası okullara girmek için hazırlandıkları sınava odaklı geliştirdiği ders programlarını kullanarak İngilizce eğitim vermeye devam etti. Şangay’da yılda 200 öğrenci alan iyi bir Amerikan okulunun 83 öğrencisinin Hesna Özdemir’in sınıflarından çıkmasıyla ve Çinli yatırımcıların desteğiyle, Hesna Özdemir 18 yaşında (2018) bütün yönetiminin ve organizasyonlarının ona ait olduğu Western Shanghai Academy eğitim şirketini açtı.

Daha sonrasında Şangay’ın en büyük alışveriş merkezlerinden birinde yer alan Hong Kong Restoranı’nın yönetim ve tanıtım organizasyonlarını yaparak Çinli iş adamlarıyla çalıştı. Ardından da 2019’da başka Çinli iş adamlarıyla yaptığı ortaklıklar ile Şangay’da Çince’de Hesna’nın ismimi taşıyan ama İngilizce adı Hella (海娜) olan uluslararası bir restoran açarak oradaki iş ve kariyer odaklı hayatına da daha profesyonelce atılan Hesna Özdemir bu süreç içerisinde Shanghai Ocean Üniversitesi’nde Çince dil eğitimi aldı ve 2020’de Çin- Fransız köklü iki farklı okulda Business Administration & Finance okumak üzere eğitimine başladı. Türkçenin yanı sıra Çince ve İngilizce dahil olmak üzere 4 dil yeterliliği olan Hesna dünyanın en büyük oyun şirketi olan Tencent Games’de yarı zamanlı çevirmenlik yaparken okulda öğrendiği bilgileri pekiştirebilmek ve tecrübe kazanmak için pek çok şirkette insan kaynaklarına bağlı pozisyonlarda ve fuarlarda Çinli iş adamları ile ve Çinli şirketlerle çalışıyor.

Buna istinaden Hesna Özdemir yaz tatillerinde dünya görüşüne daha fazla hakim ve topluma yararlı bir birey olmak için başlıca Avrupa’da olmak üzere 15’e aşkın ülkede gönüllülük projelerine katıldığını ve 50’ye aşkın ülkeyi gezme ve tanıma imkanı bulduğunu söylüyor. Şu an ise dünyanın önde gelen üniversiteleri olan Emlyon Business School ve East China Normal Üniversitelerinde 2 okul bitirmek üzere eğitimine devam ediyor ve Paris’e taşınmak için hazırlıklarını yapıyor. Aynı zamanda Harvard Business School ve Shanghai Jiatong Üniversitesi’nin Online Global Business Programlarına katılıp üzerinde çalıştığı inovasyon odaklı projelerinin de hayata geçirilmesi için sıkı bir disiplin ile çalışmalarını sürdürdüğünü söylüyor

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Tarhan Telli kimdir?

Tarhan Telli

İş Dünyası
Elif Sağlamyürek kimdir?

Elif Sağlamyürek

İş Dünyası
Ömer Dinçkök kimdir?

Ömer Dinçkök

İş Dünyası
Cihan Kamer kimdir?

Cihan Kamer

İş Dünyası
Mehmet Aydın kimdir?

Mehmet Aydın

İş Dünyası
Necat Gülseven kimdir?

Necat Gülseven

İş Dünyası
Nur Bilen Yavuzer kimdir?

Nur Bilen Yavuzer

İş Dünyası
Bernard Arnault kimdir?

Bernard Arnault

İş Dünyası
Abdullah Burnaz kimdir?

Abdullah Burnaz

İş Dünyası
Bekir Ağırdır kimdir?

Bekir Ağırdır

İş Dünyası
Ferhan Talib kimdir?

Ferhan Talib

İş Dünyası
Caner Karaloğlu kimdir?

Caner Karaloğlu

İş Dünyası
Hesna Özdemir
Hesna
Doğum Tarihi (24 yaşında)
Isparta
Burç Balık
Meslek İş Kadını, Girişimci
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Bekar
Boy 1.67 cm
Göz rengi Kahverengi
Popülarite #10183 (12934 kişiden)