Hüner Coşkuner

1963 yılında İstanbul'da doğan Türk Sanat Müziği sanatçısı Hüner Coşkuner 6 kardeştir.Lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan sanatçı, Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti'ne gitmeye başladı. Başarılı sanatçı, Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli'nin de aralarında olduğu önemli hocalardan dersler aldı. İlk albümü "Doğuş"u 1987'de müzikseverlerle buluşturan Coşkuner, 1989'da "Sakın Dönme Geriye" albümünü yayınladı.

Sanatçı ayrıca, kariyeri boyunca Türk müziğine "Gidiyor", "Haydi Tut Ellerimi", "Gidemezsin", "Sevemem", "Vurgunum Sana" ve "Gideceksen Gelme" adlı albümleri kazandırdı. Sanatçının 2000'de piyasaya sürdüğü "Klasikler 2" albümü oldukça ses getirdi. Coşkuner, 2013'te geçmişten bugüne değerli bestekar ve söz yazarlarının eserlerinden oluşan "Yeşilçam Klasikleri" albümünü çıkardı. Bu albümde, "Artık Sevmeyeceğim", "Damarımda Kanımsın", "Zalimin Zulmü", "İntizar", "Bir Garip Yolcu" ve "Senden Vazgeçemem" gibi döneminin birbirinden güçlü şarkıları yer aldı. Sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Coşkuner, Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Bedensel Engelliler ve Dünya Şizofreni Derneğinde gönüllü olarak çalıştı.

 Bir süredir kemik iliği kanseri tedavisi gören sanatçı Hüner Coşkuner 57 yaşında hayatını kaybetti.

Albümleri;

"Doğuş", "Sakın Dönme Geriye", "Beni Sevmeni İstiyorum", "Gidemezsin", "Haydi Tut Ellerimi", "Gidiyor", "Olamaz", "Bir Evcilik Oyunu", "Bir Hüner Coşkuner Klasiği", "Beni Tek Sen Anlarsın", "Ben Ölürüm", "İşte Düet Sevemem", "Klasikler 2", "Vurgunum Sana", "Geleceksen Gelme Yar", "Nerede", "Klasikler 3", "Güle Güle Git", "Yeşilçam Klasikleri", "Seni Acele Görmem Lazım."

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
İlker Temizkan kimdir?

İlker Temizkan

Şarkıcılar
Tom Kaulitz kimdir?

Tom Kaulitz

Şarkıcılar
Ferdi Tayfur kimdir?

Ferdi Tayfur

Şarkıcılar
Nazan Öncel kimdir?

Nazan Öncel

Şarkıcılar
Ömer Danış kimdir?

Ömer Danış

Şarkıcılar
Cengiz İmren kimdir?

Cengiz İmren

Şarkıcılar
Eylem Erener kimdir?

Eylem Erener

Şarkıcılar
Derya Yıldırım kimdir?

Derya Yıldırım

Şarkıcılar
Yankı Alper kimdir?

Yankı Alper

Şarkıcılar
Erdem Kınay kimdir?

Erdem Kınay

Şarkıcılar
Kemal Doğulu kimdir?

Kemal Doğulu

Şarkıcılar
Gökhan Sezen kimdir?

Gökhan Sezen

Şarkıcılar
Hüner Coşkuner
Hüner
Doğum Tarihi
İstanbul
Ölüm Tarihi (57 yaşında)
Burç Koç
Memleket Kastamonu, Cide
Meslek Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Bekar
Popülarite #9997 (12942 kişiden)