İlhan İrem

1955 Bursa doğumlu ünlü şarkıcı İlhan İrem,1969 senesinde okul orkestrası’nda solist olarak müzik yaşantısına adım atmıştır. 1970 yılında Liseler arası Müzik Yarışması’nda Marmara bölgesi 1.liği elde etmiş ve bir çok profesyonel müzik grubunun dikkatini çekmiş teklifler almaya başlamıştır ancak 1972 senesine kadar doğup büyüdüğü yer Bursa’da kalmak istemiştir.

Çocukluk yılları Heykel’de eski Adliye Binası civarında yer alan Hacılar Mahallesinde geçmiştir. Bursa Koleji’nde okurken müzik ile ilgilenmeye başlamıştır. Bu dönemde gitar çalmaya ve besteler yapmaya başlayan sanatçı okul orkestrasında ve dönemin en büyük otellerinden olan Çelik Palas ve kış aylarında Uludağ otellerinde solist olarak yer almıştır.

Geçmişten günümüze hafızalara kazınmış bir çok eser’in sahibi olan sanatçı özellikle Anlasana, Sazlıklardan Havalanan, Kızım İçin, İşte Hayat, Gemiler Döner Geriye ve daha bir çok parçayı eşsiz bir şekilde yorumlamıştır.

İlhan İrem sanat yaşamı boyunca 6 kez Altın Plak olmak üzere pek çok ödül aldı. Aralarında Hey ve Ses de olmak üzere çeşitli dergi, gazete ve kurumlar tarafından pek çok kez yılın erkek sanatçısı ve yılın sanatçısı ödüllerine layık görüldü. Birçok şarkısı ve albümü çeşitli dergi, gazete ve kurumlar tarafından yılın şarkısı/yılın albümü seçildi.

1991 yılında Hansu İrem ile evlenmiştir. Eşi Hansu İrem ODTÜ psikoloji mezunu’dur aynı zaman usta sanatçının sanat yönetmenliğini sürdürmektedir.Çiftin çocuğu yoktur.

2016 yılında böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi görmeye başlayan usta sanatçı böbrek yetmezliği sonucu 67 yaşında hayata gözlerini kapamıştır.

Albümleri;

Tozpembe / Progressive Çocuk Şarkıları, Cennet İlahileri, Işık ve Sevgiyle 30 Yıl, Bir Meleğe Aşık Oldum / The Best Of İlhan İrem/ 4., Seni Seviyorum, Düşler ve Ötesi, Bulutlara Köprü, Uçuk Mavi Pencere, Bezginin Gizli Mektupları, Hayat Öpücüğü \ The Best Of İlhan İrem / 3., Aşk İksiri & Cadı Ağacı \ The Best Of İlhan İrem 2., Sevgililer Günü \ The Best Of İlhan İrem 1., Romans, Koridor, İlhan-ı Aşk, Pencere… Köprü Ve Ötesi, Dünden Yarına, Uçun Kuşlar Uçun, Ve Ötesi, Pencere, Bezgin, Sevgiliye, İlhan İrem 1973-1976…

İhan İrem hayatı boyunca 24 albüm, 10 adet 45’lik plak, 6 kitap, 11 resim sergisi sığdırarak müzik dünyasının klasikleri arasında ilk sırada yer almıştır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Kemal Daldaban kimdir?

Kemal Daldaban

Şarkıcılar
Ferda Anıl Yarkın kimdir?

Ferda Anıl Yarkın

Şarkıcılar
Ömer Topçu kimdir?

Ömer Topçu

Şarkıcılar
Shawn Mendes kimdir?

Shawn Mendes

Şarkıcılar
Metin Kaya kimdir?

Metin Kaya

Şarkıcılar
Özkan Şen kimdir?

Özkan Şen

Şarkıcılar
Begüm Polat kimdir?

Begüm Polat

Şarkıcılar
Çağrı Beklen kimdir?

Çağrı Beklen

Şarkıcılar
Kendi kimdir?

Kendi

Şarkıcılar
Eypio kimdir?

Eypio

Şarkıcılar
Zafer Güler kimdir?

Zafer Güler

Şarkıcılar
Taner Şafak kimdir?

Taner Şafak

Şarkıcılar
İlhan İrem
İlhan
Doğum Tarihi
Bursa
Ölüm Tarihi (67 yaşında)
Burç Koç
Meslek Besteci, Müzisyen, Şarkıcı, Yazar
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Hansu İrem ile)
Boy 1.76 cm
Popülarite #9374 (12934 kişiden)