Işıl Alben

1986 İstanbul doğumlu Işıl Alben, Galatasaray'da oyun kurucu pozisyonunda forma giymektedir. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi altyapısında basketbola başlayan Işıl Alben, burada iki yılı A takımda olmak üzere aralıksız sekiz yıl oynamıştır.

İstanbul Üniversitesi takımında küçüklerde bir, yıldızlarda üç, gençlerde ise beş Türkiye şampiyonluğu yaşamıştır. Bunun yanı sıra altyapıda oynadığı yıllarda birçok kez asist kraliçesi, en değerli oyuncu ve en iyi oyun kurucu ödüllerini almıştır. On altı yaşında A takıma yükseldiği İstanbul Üniversitesi'nde birinci oyun kurucu görevini üstlenmiştir.

İstanbul Üniversitesi'nden sonraki durağı ise BOTAŞ olmuştur. Daha sonra ise Galatasaray'a transfer olmuştur. Galatasaray'a 2014 yılında veda edip Dinamo Kursk'ta oynamaya başlamıştır. 2014-2015 sezonunun sonunda tekrar Galatasaray'a dönmüştür.

116 kez A Millî Takım formasını giyen Işıl Alben Türkiye kadın millî basketbol takımı ile Polonya'da düzenlenen EuroBasket Kadınlar 2011 şampiyonasında 2. olarak gümüş madalya almıştır. Fransa'da düzenlenen EuroBasket Kadınlar 2013 şampiyonasında ise 3. olarak bronz madalya kazanmıştır.2014 yılında ise Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonasına ilk kez katılan A Millî Takım'ın formasını giymiş ve Türkiye'de düzenlenen organizasyonda 4.lük yaşamıştır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Nantia Mavroudea kimdir?

Nantia Mavroudea

Sporcular
Emircan Seçgin kimdir?

Emircan Seçgin

Sporcular
Şaziye Erdoğan kimdir?

Şaziye Erdoğan

Sporcular
Roham Kabir kimdir?

Roham Kabir

Sporcular
Cengiz Ünder kimdir?

Cengiz Ünder

Sporcular
Ezgi Hocaoğlu kimdir?

Ezgi Hocaoğlu

Sporcular
Merve Aydın kimdir?

Merve Aydın

Sporcular
Ünsal Arık kimdir?

Ünsal Arık

Sporcular
Nisa Bölükbaşı kimdir?

Nisa Bölükbaşı

Sporcular
Abdülkerim Durmaz kimdir?

Abdülkerim Durmaz

Sporcular
Işıl Alben
Işıl
Doğum Tarihi (38 yaşında)
İstanbul
Burç Balık
Meslek Basketbolcu
Cinsiyet Kadın
Boy 1.70 cm
Kilo 62 kg
Popülarite #6145 (12936 kişiden)