Jacob Sartorius

2002 Oklahoma doğumlu Jacob Sartorius, 2014’te, 11 yaşındayken Vine platformuna ilk videosunu yükledi. Zorbalık karşıtı mesaj içeren videosu Vine’da viral oldu ve böylece sosyal medyadaki şöhretinin kapılarını araladı. Bu platformda düzenli bir şekilde videolar yayınladı ve hatırı sayılır bir takipçi edindi.

Instagram'da 9 milyondan fazla takipçi ve TikTok'ta 23 milyondan fazla hayran kazanan sosyal medya yıldızı ve şarkıcı. İlk single'ı " Sweatshirt " i 3 Mayıs 2016'da piyasaya sürdü ve ilk EP'si The Last Text 20 Ocak 2017'de düştü. İlk olarak, popüler şarkıların dudak senkronizasyonu videolarından musical.ly'de ana akım ilgi gördü.

Jacob’ın sosyal medya şöhreti sebebiyle göz önünde olması hayatını etkilemeye başlamıştı ve sınıf arkadaşları tarafından zorbalığa uğramaya başladı. Bu sebeple sadece 2015 yılında 3 kez okul değiştirmek zorunda kaldı.

Sanal ortam, gerçek hayatta yaşadığı sorunlardan kaçtığı, güvenli bir yer haline geldi.

Jacob Sartorius, 2 Şubat 2019’da 11 yaşından bu yana terapi gördüğünü ve anti-depresan kullandığını açıkladı.Sosyal medyadaki yükleşinin ardından T3 Music Group ile anlaşma imzaladı ve ilk şarkısı “Sweatshirt” piyasaya sürüldü. Şarkı için çekilen müzik videosu Youtube’ta 50 milyonu aşkın görüntülenme aldı.

Müzik kariyerinde işlerin ciddileşmesini sağlayan ise 2017’de dünyaca ünlü yıldızları bünyesinde barındıran RCA şirketiyle anlaşma imzalaması oldu.

RCA bünyesinde çalışmaya başladıktan aylar sonra Left Me Hangin’ isimli bir EP yayımladı. 6 şarkılık EP’nin ilk teklisi “Hit Me Back” oldu.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Hüseyin Kağıt kimdir?

Hüseyin Kağıt

Şarkıcılar
Ozan Orhon kimdir?

Ozan Orhon

Şarkıcılar
Taylor Swift kimdir?

Taylor Swift

Şarkıcılar
Andrew Watt kimdir?

Andrew Watt

Şarkıcılar
Emrah Keser kimdir?

Emrah Keser

Şarkıcılar
Rabia Tunçbilek kimdir?

Rabia Tunçbilek

Şarkıcılar
Cemile Cevher Çiçek kimdir?

Cemile Cevher Çiçek

Şarkıcılar
Katie Price kimdir?

Katie Price

Şarkıcılar
Zilan Avşar kimdir?

Zilan Avşar

Şarkıcılar
Mero kimdir?

Mero

Şarkıcılar
Anca Pop kimdir?

Anca Pop

Şarkıcılar
Safi Ocak kimdir?

Safi Ocak

Şarkıcılar
Jacob Sartorius
Jacob
Gerçek Ad Rolf Jacob Sartorius
Doğum Tarihi (21 yaşında)
Amerika Birleşik Devletleri
Burç Terazi
Meslek Söz Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Bekar
Boy 1.73 cm
Kilo 70 kg
Göz rengi Ela
Popülarite #6603 (12942 kişiden)