Jared Leto

Jared Leto, Amerikalı oyuncu, yönetmen, şarkıcı, müzisyen ve şarkı sözü yazarıdır. Joker karakterini canlandırmasıyla tüm dünyada adından söz ettiren,hem Akademi Ödülleri yani Oscar Ödülleri'nde hem de Altın Küre Ödülleri'nde ödül kazanmayı başaran bir aktördür. Kariyerinin başında müzik çalışmalarıyla da karşımıza çıkan bir isim olan Jared Leto, Thirty Seconds to Mars adlı rock grubunun da solistidir. 

Özellikle 2000'li yıllarda oldukça popüler olan rock grubu Thirty Seconds to Mars'ın solisti olan Jared Leto'nun geniş bir müziksever hayranı da vardır. Thirty Seconds to Mars ile bugüne kadar çok sayıda konser veren Jared Leto, başta MTV Müzik Ödülleri olmak üzere çok sayıda müzik ödülünü de kazanmayı başarmıştır. Leto'nun "Mars'a 30 saniye"  iimli grubuyla kayddettiği 7 albümü var.

1971 yılında dünyaya gelen Jared Leto Küçük yaşta ailesi ayrılınca üvey babasının soyadını kullanmaya karar verdi. Ağabeyi Shannon ile birlikte büyüdü ve oyunculuk kariyeri için California’ya taşındı. İlk oyunculuk deneyimini 21 yaşındayken ”Camp Wilder” isimli diziyle yaşadı. 

Jared Leto, ilk önemli çıkışını 1994’te My So-Called Life (1994) filmindeki Jordan Catalano karakteriyle gerçekleştirmişti.1999 yılında Brad Pitt’in başrol oynadığı ”Dövüş Kulübü” filminde yer aldı ve bir yıl sonra ”Amerikan Sapığı” isimli filmle dünya çapında tanındı. Bu yıllarda abisi ile birlikte ”30 Seconds to Mars” adını verdikleri bir müzik grubu kurdu.

2002 yılında Leto, hayatının en zor rolünü canlandırdı.Darren Aronofsky'nin Requiem For A Dream" filminde bağımlı bir genci oynayan aktör rolü için 12 kilo verdi.

2007 yılında  John Lennon'i vuran hayranı Mark David Chapman'ı canlandırdığı "Chapter 27"de ise rolü için tam 30 kilo aldı.

2013 yapımı ”Sınırsızlar Kulübü” filminde Rayon karakterini canlandırdı ve filmdeki rolüyle Oscar tarafından ”En İyi Yardımcı Oyuncu” ödülünü kazandı. Kısa zamanda Hollywood’un önemli aktörleri arasında girdi.

Jared Leto kariyerinin en riskli sınavını 2016'da verdi. O güne dek Jack Nicholson, Heath Ledger gibi isimlerin canlandırdığı ve büyük övgü topladığı Joker karakterine "Suicide Squad" filminde hayat veren aktör rolünü 'neredeyse Shakespearevari' ve 'karakterin güzel felaketi' olarak tanImladı. 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Rahmi Elhan kimdir?

Rahmi Elhan

Oyuncular
Murat Deniz kimdir?

Murat Deniz

Oyuncular
Duru Hoşver kimdir?

Duru Hoşver

Oyuncular
Fırat Sobutay kimdir?

Fırat Sobutay

Oyuncular
Belde Yeke kimdir?

Belde Yeke

Oyuncular
Devrim Nas kimdir?

Devrim Nas

Oyuncular
Nicole Faria kimdir?

Nicole Faria

Oyuncular
Sıla Türkoğlu kimdir?

Sıla Türkoğlu

Oyuncular
Aanchal Khurana kimdir?

Aanchal Khurana

Oyuncular
Cihan Talay kimdir?

Cihan Talay

Oyuncular
Jared Leto
Jared
Gerçek Ad Jared Joseph Leto
Doğum Tarihi (52 yaşında)
ABD
Burç Oğlak
Memleket Amerika
Meslek Müzisyen, Oyuncu, Şarkı Yazarı, Şarkıcı, Yönetmen
Cinsiyet Erkek
Boy 1.80 cm
Göz rengi Mavi
Popülarite #9147 (12942 kişiden)