Jenna Coleman

1986 Blackpool,Lancashire doğumlu İngiliz oyuncu Jenna Colema,en çok İngiliz Emmerdale pembe dizisindeki Jasmine Thomas ve İngiliz bilim-kurgu dizisi Doctor Who'daki Clara Oswald rolleri ile tanınır.

Coleman oyunculuk kariyerine küçük yaşlarda In Yer Space adlı bir tiyatro grubu üyesi olarak başlamıştır.2005 yılında Emmerdale adlı dizide Jasmine Thomas karakterine seçildi. Bu rolü sayesinde olumlu eleştiriler alan oyuncu kariyerini ilk burada ivme kazandırdı. 2006 yılında Ulusal Televizyon Ödülleri’nde aday gösterildi.

BBC’nin dizisi olan Waterloo yolu adlı dizide Lindsay James karakteri ile ön plana çıktı. Yine bir BBC yapımı olan Tepedeki Oda dizisinde boy gösteren Coleman, Susan Brown karakteri ile seyircilerin karşısına çıktı. 2011 yılında İlk Kahraman: Kaptan Amerika filminde oynadığı Connie rolü de dikkat çekmiştir.

Jenna Coleman 2012 yılında Doctor Who dizisine dahil oldu. Popüler dizide aldığı Clara Oswald rolü ile iyice tanınmıştır.Oyuncu, ilk olarak dizide 7. Sezon 1 bölümde göründü. 9. Sezonda son kez görünen karakteri ile diziden ayrılan Coleman, Victoria dizisinin başrolü nedeniyle ayrıldığı açıklandı.İTV’nin dizi olan Victoria’da Kraliçe Victoria karakteri ile ünü İngiltere dışına ulaştı. Türkiye’de dizi Blutv tarafından yayınlanmaktadır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Ömer Genç kimdir?

Ömer Genç

Oyuncular
Sema Şimşek kimdir?

Sema Şimşek

Oyuncular
Buse Meral kimdir?

Buse Meral

Oyuncular
Şebnem Köstem kimdir?

Şebnem Köstem

Oyuncular
Gal Gadot kimdir?

Gal Gadot

Oyuncular
Kayra Orta kimdir?

Kayra Orta

Oyuncular
İdeal Beran Kotan kimdir?

İdeal Beran Kotan

Oyuncular
Yosi Mizrahi kimdir?

Yosi Mizrahi

Oyuncular
Sariye Yılmaz kimdir?

Sariye Yılmaz

Oyuncular
Oğuz Edis kimdir?

Oğuz Edis

Oyuncular
Ali Pınar kimdir?

Ali Pınar

Oyuncular
Alara Bozbey kimdir?

Alara Bozbey

Oyuncular
Jenna Coleman
Jenna
Gerçek Ad Jenna-Louise Coleman
Doğum Tarihi (38 yaşında)
İngiltere
Burç Boğa
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Karen Coleman, Keith Coleman
Kardeşler Ben Coleman
Boy 1.57 cm
Kilo 50 kg
Popülarite #10625 (12942 kişiden)