Karsu Dönmez

1990 Hollanda doÄŸumlu Karsu Dönmez'in ailesi Hatay’ın Karsu köyünden Hollanda’ya göçmüşler.16 yaşında babasının Amsterdam’daki restoranında garsonluk yaparken piyano çalmaya baÅŸlıyor. Müşterilerin dikkatini çeken Karsu'yu dinlemeye gelenlerin sayısı artmış. Ailesi Karsu için bir salon tutar. Karsu dinlemek isteyenler için geniÅŸ bir mekânda konser verir. Bu konserin akabinde Karsu, dünyanın en önemli sahnelerinden ve organizasyonlarından teklifler almaya baÅŸladı.

Kısa süre içerisinde Concertgebouw’dan North Sea Jazz Festival’a ve hatta New York Carnegie Hall’a kadar önemli sahnelerde yer aldı. Konserlerinde gözlerini kapatıp onun sesine kulak verdiklerinde, New Orleans’ta dev bir caz yıldızını dinlediğini zannettiklerini dile getirenler oldu. Live aan ’t IJ isimli canlı kayıtlardan oluşan albümü 2010 yılında yayınlandı.

 2012’de çıkardığı ilk stüdyo albümü Confession’ın ve 2015 yılında çıkan Colors’ın içinde yer alan ÅŸarkıların neredeyse tamamını kendisi yazıp besteledi. 2016’da Hollanda’nın en önemli müzik ödülü olan Edison – World/Jazz ödülünü kazandı ve böylece Avrupa caz sahnesindeki yerini saÄŸlamlaÅŸtırdı.

2018 yılında, Karsu Plays Atlantic Records adlı projesiyle 40’tan fazla salonda sahne aldı. Bu konserlerde, dünyaca ünlü Atlantic Recordsplak ÅŸirketinin kurucusu Ahmet Ertegün’ün hayat hikâyesi anlattı. Atlantic Records’dan çıkan efsanevi hit parçalar Karsu dokunuÅŸuyla yeniden yorumlandı.

KahramanmaraÅŸ'ya meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında binlerce vatandaşımız ne yazık ki hayatını kaybetti. Hatay'ın Karsu köyünden olan ve yaÅŸamını Hollanda'da sürdüren Türk asıllı Hollandalı piyanist ve besteci Karsu Dönmez, deprem felaketinde ailesinden 10 kiÅŸiyi kaybetti.Deprem KahramammaraÅŸ,Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Åžanlıurfa, Osmaniye'de büyük yıkımlara neden oldu.

 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Oktay Batal kimdir?

Oktay Batal

Şarkıcılar
Deniz TaÅŸar kimdir?

Deniz TaÅŸar

Şarkıcılar
Blake Shelton kimdir?

Blake Shelton

Şarkıcılar
Aymee Nuviola kimdir?

Aymee Nuviola

Şarkıcılar
Nikki Wild kimdir?

Nikki Wild

Şarkıcılar
Erdem Kınay kimdir?

Erdem Kınay

Şarkıcılar
İrem Yağcı kimdir?

İrem Yağcı

Şarkıcılar
Ozbi kimdir?

Ozbi

Şarkıcılar
Yusuf Demirkol kimdir?

Yusuf Demirkol

Şarkıcılar
Özer Arkun kimdir?

Özer Arkun

Şarkıcılar
Cinare Melikzade kimdir?

Cinare Melikzade

Şarkıcılar
Gülşah Tanrıöver kimdir?

Gülşah Tanrıöver

Şarkıcılar
Karsu Dönmez
Karsu
Doğum Tarihi (34 yaşında)
Hollanda
Burç Koç
Meslek Aranjör, Besteci, Piyanist, Söz Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Ä°liÅŸki Durumu Ä°liÅŸkisi var (Mike Schrama ile)
Boy 1.65 cm
Popülarite #609 (12934 kişiden)