Katherine Langford

1996 yılında Avusturalya'da dünyaya gelen Avustralyalı oyuncu Katherine Langford, Netflix’in sevilen gençlik dizisi 13 Reasons Why ile tanınmış. Dünya çapında büyük bir şöhrete kavuşan Katherine Langford daha sorna ise The Misguided ve Love, Simon gibi yapımlarda rol alarak popüleritesini arttırmıştır.

Çocukluğu İskoçya’nın bir yarım adası olan Applecross adlı bir kasabada geçen Katherine’in babasının adı Stephen, annesinin adı ise Elizabeth. Doktorluk yapan çift, Avustralya Kraliyet Uçan Doktor Servisi’nde çalışıyor. Katherine’in kendisinden bir yaş küçük oyuncu olan kız kardeşi Josephine Langford  ise 1997 yılında dünyaya geldi. 

Katherine Langford, Avustralya’daki Penrhos Üniversitesi’nde eğitimini tamamladı. Oyunculuk eğitimini ilerletmek amacıyla da Edith Cowan Üniversitesi’ne bağlı Batı Avustralya Sahne Sanatları Akademisinde sahne sanatları eğitimi aldı. 2015 yılında caz, klasik ve ileri seviye ses ses eğitimleri almaya başladı.

ilk olarak 2015 yılında “Story of Miss Oxygen” adlı kısa bir videoda rol aldı. 2016 yılında izleyicilerle buluşan Daughter adlı mini filmde oynadı. Bu, Langford’un profesyonel anlamda oyunculuğa adım attığı ilk projesi.

Genç oyuncu dizide Scarlett adlı bir karakteri canlandırdı. Fransız yapımı olan proje, Cannes Film Festivali’nde de gösterildi. Katherine Langford’u üne kavuşturan  ilk televizyon projesi ise yapımcılığını Selena Gomez‘in üstlendiği, Netflix yapımı 13 Reasons Why (Ölmek için 13 Sebep) adlı dizi oldu. Langford, dizinin başrol karakteri Hannah Baker ‘ı canlandırdı.

 2018 yılında vizyona giren ve başrolünde Nick Robinson’ın oynadığı Sevgiler Simon adlı filmin kadrosuna katıldı. Oyuncu, filmde Leah karakterini canlandırdı.Katherine Langford aynı zamanda ‘Yenilmezler: Son Oyun’ filminde rol alıyor.

Katherine Langford Netflix ekranlarında yayınlanan Cursed adlı dizide rol almaktadır. Dizide Nimue karakterine can vermektedir.

Sanatla olduğu kadar sporla da ilgili olan Katherine Langford, aynı zamanda milli bir yüzücüdür. Katherine Langford'on Instagram hesabında 16,7milyon takipsisi bulunmaktadır.

 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Berrak Deniz kimdir?

Berrak Deniz

Oyuncular
Selvet Su Baş kimdir?

Selvet Su Baş

Oyuncular
Teoman Gelmez kimdir?

Teoman Gelmez

Oyuncular
Burak Önal kimdir?

Burak Önal

Oyuncular
Deniz Özerman kimdir?

Deniz Özerman

Oyuncular
Tamer Aykut kimdir?

Tamer Aykut

Oyuncular
Caner Alkaya kimdir?

Caner Alkaya

Oyuncular
Ceren Soylu kimdir?

Ceren Soylu

Oyuncular
Güneş Zavrak kimdir?

Güneş Zavrak

Oyuncular
Doğa Lara Akkaya kimdir?

Doğa Lara Akkaya

Oyuncular
Katherine Langford
Katherine
Doğum Tarihi (27 yaşında)
Avustralya’Perth
Burç Boğa
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Elizabeth Langford, Stephen Langford
Kardeşler Josephine Langford
İlişki Durumu Bekar
Boy 1.66 cm
Kilo 61 kg
Göz rengi Mavi
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #7007 (12934 kişiden)