Kenan Yılmaz

1980 yılında Almanya'da dünyaya gelen Kenan Yılmaz,gurbetçi bir ailenin çocuğudur. Küçük yaşlarından itibaren müziğe ilgi duyan Kenan Yılmaz birçok şarkı sözü ve bestesi yapmıştır. Kendisine ait müzik şirketi olan “Kymy Production” adlı müzik şirketi ile birçok başarılı projeye imza atan Kenan Yılmaz, “Canım Kardeşim” adlı çizgi filmin müzikleriyle ve bestelediği çocuk şarkılarıyla dikkat çekmiştir. Çok sayıda dizi, film ve reklam müzikleri yapmıştır. Doğa İçin Çal 3 ve Rengin Ahengi projelerinde yer aldı.

İlk solo albümü olan “Sarhoş Balık” adlı çalışmasını 2010 yılında Seyhan Müzik etiketi ile müzikseverlerle buluşturan Kenan Yılmaz daha sonra çocuklar için yazdığı şarkı sözleri ve besteleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Melihat Gülses ile bir araya gelerek seslendirdiği, aynı zamanda söz ve müziğini yazdığı “Can” isimli şarkısı en sevilen düetler arasına girdi.

Kenan Yılmaz,Çocukluk yıllarını, kendisine müzikal anlamda çok katkısı olduğunu ifade ettiği Denizli'de geçirmiştir. İlkokulu Denizli Basma Boya İlkokulunda,ortaokul’u Denizli Atatürk Ortaokul’unda ve liseyi Denizli Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde tamamlamış; 1999’da Üniversite eğitimi için İstanbul’a yerleşerek,Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Türk Halk Müziği bölümünde konservatuar eğitimine başlamış, 2003 yılında mezun olmuştur. 2000-2004 yılları arasında Anadolu Üniversitesinin Halkla ilişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun olmuş, 2011'de Haliç Üniversitesi Türk Müziği bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamıştır.

Lise yıllarında, Denizli Belediye Konservatuarı, yarı zamanlı müzik eğitim programını sınavla kazanarak,İlk müzik eğitimine, bağlama ve çok sesli koro çalışmalarıyla başlamıştır. Üniversitede ilk müzik çalışmaları sayılabilecek birkaç grup müziği denemesinden sonra kendi içine dönerek kendi şarkılarını yazmaya ve kişisel ev kayıtlarını almaya başlamıştır.

2019 yılında ekranlara gelen “Benimle Söyle” adlı televizyon yarışmasında jüri üyeliği yapan Kenan Yılmaz geçtiğimiz günlerde “Uyan” adını verdiği teklisini müzikseverlerle buluşturdu.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
DJ Mert Aydın kimdir?

DJ Mert Aydın

Şarkıcılar
Gizem Kara kimdir?

Gizem Kara

Şarkıcılar
Nicki Minaj kimdir?

Nicki Minaj

Şarkıcılar
Gözde Ançel kimdir?

Gözde Ançel

Şarkıcılar
Serhat Durmuş kimdir?

Serhat Durmuş

Şarkıcılar
Fulden Uras kimdir?

Fulden Uras

Şarkıcılar
Su Soley kimdir?

Su Soley

Şarkıcılar
Yekbun kimdir?

Yekbun

Şarkıcılar
Volkan Kaplan kimdir?

Volkan Kaplan

Şarkıcılar
Özdemir Kardeşler kimdir?

Özdemir Kardeşler

Şarkıcılar
Ceylan Bozkurt kimdir?

Ceylan Bozkurt

Şarkıcılar
Berkay  Şahin kimdir?

Berkay Şahin

Şarkıcılar
Kenan Yılmaz
Kenan
Doğum Tarihi (43 yaşında)
Almanya
Burç Boğa
Meslek Besteci, Müzisyen, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Popülarite #10399 (12934 kişiden)