Kerem Kınık

 1970 Malatya doğumlu Kerem Kınık'ın anne ve babası öğretmendir.Eğitim hayatının tamamını İstanbul'da geçiren Kınık, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde idarecilik yapan Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisinde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu süre zarfında AER Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu'nda İstanbul'u temsil etti. Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kınık halen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde çalışmakta ve Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak Afet Tıbbı dersleri vermektedir.

İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir. Muhammed Furkan, Abdullah Harun ve Fatıma Zehra'nın babası olan Kınık, Dt. Hatice Öztürk Kınık ile evlidir.  

Kızılay, depremlerin ardından bölgedeki yetersizliğiyle eleştirilmiş, ardından da sivil toplum kuruluşu Ahbap Derneği’ne çadır satmasıyla da kamuoyunda çokça tartışılmıştı.Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel'in ortaya çıkardığı Kızılay'daki çadır skandalına ilişkin canlı yayında akılalmaz bir açıklama yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık,sattıkları çadırlara ilişkin ""2 bin 50 çadırı Ahbap’a maliyet fiyatına teslim ettik. Finansal sürdürülebilirlik için yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Kerem Kınık
Kerem
Doğum Tarihi (54 yaşında)
Malatya, Hekimhan
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Hatice Öztürk Kınık ile)
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Üniversitesi
Popülarite #12878 (12936 kişiden)