Kerim Rota

1964 Belçika doğumlu Kerim Rota,Ankara'da büyüdü.Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde bitirdikten sonra Ankara Gazi Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünü tamamladı.Daha sonra yerleştiği İstanbul'da da İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı.

kariyerine Finansbank A.Ş.'nin Hazine departmanında başladı.1992 yılında Finansbank Suisse'e Hazine Yöneticisi olarak atandı. 1995 yılında Türkiye'ye Finansbank'ın Hazine Bölümü'ne Grup Yöneticisi olarak döndü ve 1997 yılında Alternatifbank Hazine yöneticisi oluncaya kadar bu görevi sürdürdü.

Rota, 2004 Ağustos ayında Hazine'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Finansbank A.Ş.'ne geri döndü. Kerim Rota 2008 Temmuz ayına kadar Finansbank A.Ş'de yürüttüğü Hazine Genel Müdür Yardımcılığı görevi yanı sıra Finansbank Malta Yönetim Kurulu Üyesi, Finans Portföy Yönetimi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Finans Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Rota, Finansbank İcra Komitesi Üyesi ve Hazine ve Varlık Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 5 Kasım 2010 tarihi itibarı ile Akbank'ta Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Rota 2017 yılında Akbank’tan ayrıldı.

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'ne katılan Kerim Rota,Gelecek Partisi Kurucuları arasında olup, aynı zamanda parti yönetim kurulu ve politika izleme kurulu üyesidir.

Kerim Rota,2023 yılında Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin ekonomi kurmayları arasında yer aldı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Kerim Rota
Kerim
Doğum Tarihi (60 yaşında)
Belçika 
Meslek Bankacı, Siyasetçi
Cinsiyet Erkek
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Bilgi Üniversitesi
Popülarite #12687 (12936 kişiden)