Liv Tyler

1977 yılında New York'ta,doğan Liv Tyler,manken ve müzisyen Bebe Buell ile Aerosmith'in solisti Steven Tyler'ın kızıdır.  Çocukluğunu Portland, Maine'de geçirdi.

Ortaokul yıllarındayken annesiyle birlikte doğduğu şehir New York’a yerleşti ve ailesinin yakından tanıdığı 1980'lerin ünlü top modeli Paulina Porizkova tarafından keşfedilerek modelliğe ilk adımını attı. Seventeen, Interview gibi dergilerin kapağında yer aldı.Henüz 15 yaşındayken babasının grubu Aerosmith’in bir müzik klibinde oynayarak ilgiyi üzerine çekti. Ardından aldığı dizi ve film teklifleri sonrası modelliği bırakma kararı aldı.

1996 yılında gösterime giren Çalınmış Güzellik filminde başrol oynayarak kariyerinde önemli bir çıkış yakaladı.Ardından da Armageddon, That Thing You Do gibi yapımlarda oynadı. 2001 yılındaysa sadece ABD’de değil dünya çapında da yayınlanan Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği filminde Elf Prensesi Arwen karakterini canlandırdı. Buradaki rolüyle geniş hayran kitlesine ulaşan ve filmin çekilen devam serilerinde de rol alan Liv Tyler, son dönemlerde spor menajerliği yapan Dave Gardner ile yaşadığı birliktelikle gündemlere geldi.

Liv Tyler ilk evliliğini müzisyen Royston Langdon'la yaptı. 2003'te başlayıp 2008'de biten bu evlilikten şu anda 11 yaşında olan Milo adında bir oğlu var. Bir süredir David Gardner ile birlikte. Çiftin Sailor adında bir oğlu bulunuyor.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Liv Tyler
Liv
Gerçek Ad Liv Rundgren Tyler
Doğum Tarihi (46 yaşında)
New York
Burç Yengeç
Memleket Amerika Birleşik Devletleri
Meslek Model, Oyuncu
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Bebe Buell, Steven Tyler
Çocuklar Milo ve Sailor
İlişki Durumu İlişkisi var (David Gardner ile)
Boy 1.78 cm
Kilo 58 kg
Göz rengi Mavi
Popülarite #12556 (12950 kişiden)