Maher Zain

1981 Lübnan doğumlu Maher Zain,İsveçli Müslüman bir R&B şarkıcısı, söz yazarı ve müzik yapımcısıdır. İlk albümü olan Thank You Allah 2009 yılında piyasaya sürülmüş ve uluslararası çapta bir başarı elde etmiştir. İkinci albümü Forgive Me 2 Nisan 2012 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Dünya çapında daha çok İslami tarzda yapmış olduğu eserleriyle tanınan Maher Zain,Türkiye'de de farklı şehirlerde konserler vermiştir.

Sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte İsveç'e taşındı. Orada Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünü bitirdi.Üniversiteden sonra müzik endüstrisine katıldı ve Fas doğumlu İsveçli yapımcı Nadir Khayat (RedOne) ile iletişime geçti. Nadir Khayat New York'a taşınınca Maher, müzik kariyerini sürdürebilmek için onun peşinden gitti ve Kat DeLuna gibi sanatçılarla çalışmaya başladı.27 yaşındayken İsveç'e geri yaptığı bir yolculukta İslam'a bir kez daha bağlanmış ve müzik yapımcılığından vazgeçerek ilahi tarzında R&B söylemeye karar vermiştir.

2009 yılında ilk albümü Thank You Allah ile müzik piyasasına başarılı bir giriş yapmıştır.2010'un Ocak ayında, Maher Zain Ya Nabi Salam Alayka isimli şarkısı Ortadoğu'nun en büyük radyosu Nujoom FM tarafından En İyi İlahi ödülüne layık görüldü. Sami Yusuf, Hussein Al-Jismi ve Mohammed Mounir gibi göze çarpan diğer şarkıcıları da geride bırakmış oldu.2011 yılında ise yine Thank You Allah albümü Endonezya’da Sony Music Indonesia tarafından çifte platin plak ile ödüllendirildi.

 Maher Zain'in İngilizce, Fransızca, Arapça, Türkçe, Malay ve Endonezyaca dillerinde sayısız şarkısı bulunmaktadır. 

2008 yılında Fas'lı Aicha Ameziane ile evlendi.Abdullah Maher Zain, Aya Maher Zain, Yasmine Maher Zain adında üç çocuğu dünyaya gelldi.

Albümleri;

2009 - Thank You Allah

2012 - Forgive Me Single’ları: 2009: “Palestine Will Be Free” (Filistin Özgür Olacak)

2010 - Insha Allah” (İnşallah)

2010 - The Chosen One” (Seçilmiş Kişi)

2011 - Freedom” (Özgürlük)

2011 - Ya Nabi Salam Alayka” (Ey Peygamber, Huzur Senin Üzerine Olsun)

2011 - For The Rest Of My Life” (Ömrümün Geri Kalanı Boyunca)

2014 -  Samih”

2014 -  Nas Teshbehlena”

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Maher Zain
Maher
Doğum Tarihi (42 yaşında)
Lübnan, Trablusşam
Burç Yengeç
Meslek Söz Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli ( Aicha Ameziane ile)
Popülarite #11043 (12942 kişiden)