Manolya Maya

Manolya Maya,Emin Alper’in Kurak Günler ve Tayfun Pirselimoğlu’nun Kerr ve Elmas Denizi adlı filmlerin yönetmen ikinci ve  üçüncü yönetmen yardımcısıdır.Ayrıca Çıplak adlı dizide reji asistanıdır.

Ayrıca prömiyerini 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan ve festivalden Jüri Özel Ödülü ile ayrılan Ayna Ayna’nın da başrollerinden birisidir. Diğer başrol oyuncuları Laçin Ceylan,Şenay Aydın ve Cengiz Orhonlu'dur.Yönetmen Belmin Söylemez’in 10 yılın ardından uzun metraja döndüğü Ayna Ayna adlı filmde, oyuncu olma hayali kurup bir Osmanlı dizisindeki cariye Aylin rolünde oynadı.

Manolya Maya;Ben kendimi oyuncu ya da yardımcı yönetmenlikten önce 'sinemacı'olarak tanımlamayı seviyorum. 10 yaşından beri sinemayla ilgileniyorum ve sinemayla ilgili bir şey yapmak zorundayım diye büyüdüm. Üniversitedeyken sinemanın kurumsal taraflarında çalışmaya başlamıştım. Sinema yazarlığı ve editörlük yaptıktan sonra setlere attım kendimi. Setlerde çok uzun süre reji asistanlığı yaptım. Bu arada yapımda, senaryo taraflarında çalıştığım da oldu. O yüzden bu konuda hala kendimi çok kısıtlamak istemiyorum.demiştir..

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Manolya Maya
Manolya
Meslek Oyuncu, Yönetmen Yardımcısı
Cinsiyet Kadın
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #12322 (12949 kişiden)