Marc Anthony

Ekranların uzun soluklu yarışma programı Survivor 2020 ünlüler gönüllülerde ödül olarak yarışmacılara sunulan lüks evin ünlü şarkıcı Marc Anyhony’e ait olduğu iddia edildi. 

Sahne adı Marc Anthony tarafından daha iyi bilinen Marco Antonio Muñiz, Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, oyuncu, plak yöneticisi, televizyon yapımcısı ve hayırseverdir. Anthony aynı zamanda tüm zamanların en çok satan tropik salsa sanatçısıdır.

 1968’de doğan Marc Anthony, özellikle Latin Amerika başta olmak üzere tüm dünyada salsa müzikleriyle adını duyurmuştur.

1993’te ilk İspanyol albümü Otra Nota’yı çıkaran sevilen sanatçı, başlangıçta bir İspanyol albümü hazırlamaya gönülsüzdü ve RMM Records teklifini reddetti, ancak daha sonra fikrini değiştirdi. 1995’te, Todo asu tiempo adlı başka bir Salsa albümü çıkaran ünlü sanatçı, albümün başarısıyla beraber ABD’de giderek daha fazla tanınmaya başladı.

Bu süre zarfında oyunculuk kariyerine ufak rollerde görünerek başlayan Anthony, 1999’da üçüncü albümü Contra La Coriente, çıkarıldı. HBO’da yayınlanan Marc Anthony: Madison Square Garden’dan Konser adlı özel bir TV şovu da yapan Anthony, dizi ve filmler için soundtrack de üretti.

2001’de başka bir İspanyol albümü Libr’yi çıkarak ünlü sanatçı, 2004’te Latin pop albümü Amar Sin Mentiras’ı çıkardı. 2000’lerin sonlarında, Jose Jose, Juan Gabriel gibi en büyük Latin sanatçılarla düet yaptığı Sigo Siendo Yo (2006) ve Iconos (2010) albümlerini çıkaran Anthony, 2007’de büyük salsa sanatçısı Hector Lavoe’nun hayatının anlatıldığı El Cantante adlı filmde rol aldı. 2011’de Q’Viva adlı bir Latin yetenek yapımında ortaya çıkan ünlü sanatçı, 2013’te salsa albümü 3.0’ı çıkardı.

Aynı yıl çıkış şarkısı olan "Vivir Mi Vida" ile birlikte pek çok ödül almıştır. 2014 yılında "3.0" 4 milyondan fazla kopya satarak "4X Platin Plak" ödülünü almıştır.

Marc Anthony 1993 yılı güzellik yarışmasında kainat güzeli seçilen Dayanara Torres ile evlenen Marc Anthony’nin Christian (2001) ve Ryan (2003) adlı çocukları olmuştur.

2004 yılında Jennifer López ile evlendi. 2 çocukları oldu. 2011'de boşandılar.

2014 tarihinde Venezuelalı manken sevgilisi Shannon de Lima ile evlendi. 2017 de boşandılar.

 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Aylin Dinçer kimdir?

Aylin Dinçer

Şarkıcılar
Yalın kimdir?

Yalın

Şarkıcılar
Ferman Eren Nerkis kimdir?

Ferman Eren Nerkis

Şarkıcılar
Mustafa Taş kimdir?

Mustafa Taş

Şarkıcılar
İlhan Gülten kimdir?

İlhan Gülten

Şarkıcılar
Birol Namoğlu kimdir?

Birol Namoğlu

Şarkıcılar
Murda kimdir?

Murda

Şarkıcılar
Rabia Tunçbilek kimdir?

Rabia Tunçbilek

Şarkıcılar
Şebnem Tovuzlu kimdir?

Şebnem Tovuzlu

Şarkıcılar
Joss Stone kimdir?

Joss Stone

Şarkıcılar
Levent Yüksel kimdir?

Levent Yüksel

Şarkıcılar
Eli Türkoğlu kimdir?

Eli Türkoğlu

Şarkıcılar
Marc Anthony
Marc
Gerçek Ad Marco Antonio Muñiz
Doğum Tarihi (55 yaşında)
ABD, New York
Burç Başak
Memleket Porto Riko
Meslek Oyuncu, Söz Yazarı, Şarkıcı, Yapımcı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (hannon de Lima ile)
Boy 1.73 cm
Kilo 68 kg
Göz rengi Koyu Kahverengi
Popülarite #5728 (12934 kişiden)