Mehmet Aküzüm

1988 Diyarbakır' Dicle doğumlu Mehmet Aküzüm, üç yaşında  ailesiyle birlikte yerleştiği Diyarbakır'da İlkokul ve ortaokulu tamamladı. 2002 yılında abisinin yanına çalışmaya gittiği Bodrum’da lise eğitimini tamamladıktan sonra memleketi Diyarbakır’a dönerek Dicle Üniversitesinde 2 yıllık Radyo ve Tv Bölümünü okudu.

Bodrum'da marangozluk, mobilyacılık, tekne imalatı ve onarımı işleriyle uğraştı, garsonluk yaptı. Bodrumda çalışırken ve eğitimini sürdürürken de öğrencilik yıllarında başlamış olan şiir sevgisi devam etti, şiir yazmayı sürdürdü. 2014 yılında yerleştiği İstanbul’da Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde temel oyunculuk üzerine eğitim aldı.

Edebiyatın yanı sıra dizi yönetmenliği oyunculuğuna da adım atan Mehmet Aküzüm, Şimdiye dek birçok dizi ve sinema filminde rol aldı. Kurtlar Vadisi, Karadayı, İki Dünya Arasında, Ötesiz İnsanlar, Diriliş Ertuğrul, rol aldığı yapımlardan bazılarıdır.

Mehmet Aküzüm, yönetmenliğini kendisinin yaptığı “Sela” dizisinde başrolü şair oyuncu Mümine Üçkaç’la paylaştı. Şiiri yazmayı sürdüren Mehmet Aküzüm, 2014 yılında şiirlerinin bir bölümünü İlklerim ve Sonlarım adlı ilk kitabında toplamıştır.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Pınar Töre kimdir?

Pınar Töre

Oyuncular
Gizem Ergün kimdir?

Gizem Ergün

Oyuncular
Megan Fox kimdir?

Megan Fox

Oyuncular
Emre Erçil kimdir?

Emre Erçil

Oyuncular
Zeynep Tokuş kimdir?

Zeynep Tokuş

Oyuncular
Ceren Erginsoy kimdir?

Ceren Erginsoy

Oyuncular
Ali Önsöz kimdir?

Ali Önsöz

Oyuncular
Kıvılcım Kaya kimdir?

Kıvılcım Kaya

Oyuncular
Gülen Karaman kimdir?

Gülen Karaman

Oyuncular
Elit Andaç Çam kimdir?

Elit Andaç Çam

Oyuncular
Mehmet Aküzüm
Mehmet
Gerçek Ad Mehmet Sait Aküzüm
Doğum Tarihi (36 yaşında)
Diyarbakır
Burç Balık
Memleket Diyarbakır
Meslek Oyuncu, Yönetmen
Cinsiyet Erkek
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #12134 (12942 kişiden)