Mehmet Erdem

1978 Manisa doğumlu Mehmet Erdem, ortaokulu İzmir Fen Lisesi’nde, üniversiteyi ise Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Babası klarnet, dayısı bağlama çalardı. Mehmet Erdem henüz 5 yaşında iken mandolin çalmaya başlamıştır. Lise döneminde çeşitli gruplarda müzisyen ve vokalist olarak yer aldı.Kendisine özgü yorumu ve sesi ile müzik severlerin büyük beğeni ile takip etmektedir.

1997 yılında üniversite eğitimi için İstanbul'a gelmesinin ardından çeşitli mekanlarda müzisyenlik yaptı. 1999 yılından itibarenmüzikal anlamda bir "okul" olarak değerlendirdiği Kardeş Türküler grubuna katılmasıyla profesyonel müzik hayatına başladı. Birçok sanatçının albümünde stüdyo müzisyenliği yaptı.

Bu dönemde önemli müzisyenlerden ud, cümbüş, perdesiz gitar, bağlama dersleri aldı.Film ve dizi müzikleri besteledi. 2009 yılında Tarık Akan ve Şerif Sezer'i n başrol oynadığı Deli Deli Olma filmine yaptığı müzikle Altın Portakal‘da en iyi film müziği ödülünü aldı. Leyla ile Mecnun, Kuzey Güney, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi ve Deliha 2 dizilerinde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Erdem, Ekim 2015’te İstanbul 19. Ağır Ceza Mankemesi’nin kararınca “uyuşturucu kullanmak” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, “örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak” suçundan beraat etti.

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, STAR TV’de yayınlanan Sol Yanım ilk bölümünde müzisyen Mehmet Erdem’in diziye özel seslendirdiği ‘Deli Yarim (Sol Yanım)’ şarkısı dizide duyulduğu andan itibaren sosyal medyada merak konusu oldu.

Mehmet Erdem, ve yaklaşık ve bir yıldır birlikte olduğu oyuncu Vildan Atasever,ile 9 Eylül 2021'de evlendi.

Albümleri;

Herkes Aynı Hayatta, (2012), Hiç Konuşmadan, (2013), Hepsi Benim Yüzünden, (2016), Neden Böyleyiz, (2018)

Dizi ve Fim Müzikleri;

Polis - (2006), Dol - (2007), Sınıf - (2008), İş Arıyoruz - (2008), Deli Deli Olma - (2009), Sizi Seviyorum - (2009), Memleket Meselesi - (2010), Avrupa Avrupa - (2011), Leyla ile Mecnun - (2011), Vücut - (2011), Çalgı Çengi - (2011), Kalbim Seni Seçti - (2011), Aşk Kırmızı - (2013), Sen Aydınlatırsın Geceyi - (2013)

Mehmet Erdem, Sensiz Ben Olamam..

Sol Yanım - Mehmet Erdem | Deli Yarim (Sol Yanım)..

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Genco Ecer kimdir?

Genco Ecer

Şarkıcılar
Ömer Salman kimdir?

Ömer Salman

Şarkıcılar
Joss Stone kimdir?

Joss Stone

Şarkıcılar
Tallia Storm kimdir?

Tallia Storm

Şarkıcılar
Patron kimdir?

Patron

Şarkıcılar
Seçil Gür kimdir?

Seçil Gür

Şarkıcılar
Murat Kekilli kimdir?

Murat Kekilli

Şarkıcılar
Sedat Koç kimdir?

Sedat Koç

Şarkıcılar
Özer Arkun kimdir?

Özer Arkun

Şarkıcılar
Sinan Akçıl kimdir?

Sinan Akçıl

Şarkıcılar
Alan Dere kimdir?

Alan Dere

Şarkıcılar
Zeliha Kendirci kimdir?

Zeliha Kendirci

Şarkıcılar
Mehmet Erdem
Mehmet
Doğum Tarihi (46 yaşında)
Manisa
Memleket Malatya
Meslek Oyuncu, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Vildan Atasever ile)
Boy 1.79 cm
Kilo 67 kg
Göz rengi Kahverengi
Popülarite #2483 (12930 kişiden)