Melek Kentmen

1975 İstanbul Üsküdar doğumlu Melek Kentmen,yeşilçamın pos bıyıklı tonton dedesi Hulusi Kentmen’in torunu, ayrıca ''Dedem Hulusi Kentmen'' kitabının yazarıdır. Hulusi Kentmen' annesinin adını koymuş torununa,on yedi yaşına kadar dedesiyle yaşayan Melek Kentmen,babam askerdi.Bende onlarla maalesef dolaşmak zorunda kaldım. Ama tabii ki on yedi senenin tamamını dedemle geçiremedim. On sekiz aylıktan itibaren çocukluğumun ilk yedi senesi Kandıra’da geçti.

Babam deniz astsubayı, annem ev hanımı. Uzun yıllar özel bir şirketin pazarlama departmanında çalıştım. Sonra bu işin bana göre olmadığını fark ettim ve radikal bir kararla, hep hayalini kurduğum kafeyi açtım. Fakat memur zihniyetiyle yetişmiş bir insanın ticaretle uğraşması çok zor hatta imkânsızmış. Böylelikle hep aklımda olan ve yapmak istediğim işe yöneldim: Yazarlığa.

Hulusi Kentmen gibi bir insanın torunu olmak kamçıladı beni çünkü dedem hakkında yazılmış bir kitap yoktu ve torunu olarak bu görevimdi diyen, Melek Kentmen tarafından kaleme alınan ''Dedem Hulusi Kentmen'' kitabı, daha önce kimsenin görmediği belgelerle, daha önce kimseye anlatılmamış anılarla birçok ünlü ismin de katkı verdiği bu kitap, Türk sineması için eşsiz bir kaynak niteliğindedir.


 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Melek Kentmen
Melek
Doğum Tarihi (49 yaşında)
İstanbul, Üsküdar
Meslek Yazar
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Volkan Kentmen
İlişki Durumu Evli
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #625 (12934 kişiden)