Melike Şahin

1989 İstanbul doğumlu Melike Şahin,2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Eğitim alırken soprano olarak Müzik Kulübü Klasik Müzik Korosu’nda yer aldı.Bir dönem Kamuran Kolçak ve Gönül Dostları proje ile nostaljik pop eserlerinden oluşan bir repertuvarla konserler verdi.

Melike Şahin,Baba Zula’nın vokalisti olarak müzik dünyasına giriş yapmış ve üniversite 3'te Gülbaba Music menajerlik şirketinde çalışmıştır. Daha sonra Boom Pom grubu’nun Beni Yalnız Koma isimli şarkı ile dijital platformda yerini aldı. 

Baba Zula ile birlikte ilk konserini Almanya Berlin’de gerçekleşti. Avrupa, Meksika, Hindistan ve Avusturalya’da 250’nin üzerinde konser verdi.

2017 Cannes Film Festivali’nde, Tony Gatlif’in son filmi Djam’in dünya prömiyeri öncesinde konser verdi ve filmin soundtrack albümü için üç şarkı seslendirdi.

2017 Kasım ayında, Sony Music Türkiye etiketiyle Deli Kan adlı teklisini paylaştı. Dinleyiciden büyük beğeni toplayan şarkının aranjesi Cihan Mürtezaoğlu’na ait.

2018 baharında Sevmek Suçsa Suçluyum adlı yeni teklisini yayınladı.Aranjesi Can Güngör tarafından yapılan şarkının klibi dünyaca ünlü ödüllü yönetmen Tony Gatlif tarafından çekildi.

2018 Eylül ayında Tutuşmuş Beraber, 2019 Şubat ayında Kimin Izdırabı şarkısını ve 2019 Ağustos’ta aynı şarkının (Levni Remix) versiyonunu yayınladı.

Melike Şahin 2021 şubat ayında ilk solo albümü Merhem’i yayınlayacak.Albümün ilk teklisi olan Uykumun Boynunu Bükme, 22 Ocak’ta tüm dijital müzik servislerinde yayında olacak. Söz ve bestesi Melike Şahin’e, düzenlemesi ise Uri Brauner Kinrot’a ait. Parça Diva Bebe Records & Gülbaba Records etiketiyle dinleyicilerle buluşacak.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Sezer Sarıgöz kimdir?

Sezer Sarıgöz

Şarkıcılar
Hüner Coşkuner kimdir?

Hüner Coşkuner

Şarkıcılar
Özer Arkun kimdir?

Özer Arkun

Şarkıcılar
Tüdanya kimdir?

Tüdanya

Şarkıcılar
Yekbun kimdir?

Yekbun

Şarkıcılar
Dila Kalafatoğlu kimdir?

Dila Kalafatoğlu

Şarkıcılar
Fettah Can kimdir?

Fettah Can

Şarkıcılar
Tuğba Özerk kimdir?

Tuğba Özerk

Şarkıcılar
Eylem Aktaş kimdir?

Eylem Aktaş

Şarkıcılar
Jasmine Simin Berkiş kimdir?

Jasmine Simin Berkiş

Şarkıcılar
Ragga Oktay kimdir?

Ragga Oktay

Şarkıcılar
Bülent Ortaçgil kimdir?

Bülent Ortaçgil

Şarkıcılar
Melike Şahin
Melike
Doğum Tarihi (35 yaşında)
İstanbul
Meslek Söz Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Bekar
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Boğaziçi Üniversitesi
Popülarite #866 (12930 kişiden)