Menend Kurtiz

Menend Kurtiz,usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in eşidir.46 yıllık evliliği boyunca basından uzak durdu. 2013 yılında eşi Tuncel Kurtiz’i kaybetmesiyle tanınmaya başladı.

İstanbul doğumlu Menend Kurtiz kızlık soyadı ile Menend Şeker,üniversite eğitimini Kimya Mühendisi olarak tamamladı. İyi bir kitap okuyucusu, sinema ve tiyatro izleyeni olan Menend Kurtiz sanatla iç içe büyüdü.

Menend Kurtiz iş hayatına kimya laboratuvarında çalışarak adım attı. Ardından Eczacıbaşı Serum Fabrikası’nda, uzun yıllar çalıştı.Ardından iş hayatına Henkel’de devam etti.

Menend Kurtiz iş hayatının yanı sıra sanat dünyası ile de ilgili oldu. Sanat camiasında tanıdığı yönetmen ve oyuncular onu 46 yıllık kader arkadaşı Tuncel Kurtiz ile bir araya getirdi. ile 1967 yılında nikah masasına oturdu. Bu evliliklerinden Aslı Kurtiz ve Mirza Kurtiz adında iki çocukları dünyaya geldi.

Menend Kurtiz Tuncel Kurtiz ile evlendikten sonra uzun yıllar İstanbul Levent’te yaşamını sürdürdü. Ardından Kaz Dağları’na yerleşti. 2013 yılında eşi Tuncel Kurtiz’in hayatını kaybetmesinin ardından kardeşi Erhan Şeker ile birlikte Zeytinbağı Oteli’ni işletmeye başladı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Menend Kurtiz
Menend
Meslek Mühendis
Cinsiyet Kadın
Çocuklar Aslı Kurtiz ve Mirza Kurtiz
İlişki Durumu Evli (Tuncel Kurtiz ile)
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #1052 (12950 kişiden)