Metin Çanak

 Metin Çanak,müzikten tiyatroya kadar icracı her sanat dalıyla küçük yaştan beri ilgilendi.Oyunculuğa bir tesadüf eseri adım atan Metin Çanak,Osmaniye'de doğdu. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olduğu için ilk ve ortaöğrenimini Almanya'da tamamladı.Yüksek tahsilini burslu olarak ABD'de Siyaset" Anabilim dalında yaptı.Halkla İlişkiler/Kurumsal İletişimde yüksek lisans tezini yazdı.2000'li yılların başında Türkiye'ye kesin dönüş yaparak çeşitli uluslararası kuruluşlarda danışmanlık yaptı.

Yusuf Yusuf adlı sinema filminde emniyet müdürü rolüyle sektöre adım attı.Metin Çanak,ayrıca Gözlerin Ardında adlı müzikalde rol aldı.. Sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken oyuncu bu müzikalde down sendromlu bir çocuğun ve ailesinin hikayesini sahnelere taşıdı.

Başarılı oyuncunun sesi de muhteşem. Özellikle arabesk üzerine çalışmaları olan oyuncu müzisyen kimliğimi ön planda mı yoksa oyunculuk diye kendisine yöneltilen soruya ikisini de severek yaptığını ancak oyunculuğun şu an için ağır bastığını söylüyor.

Son olarak  Metin İle Arabesk Geceleri turnesi kapsamında Adana’da sevenleriyle buluşan oyuncu oyunculuk yolunda en büyük avantajın iyi insanlarla karşılaşmak olduğunu paylaşıp Ersoy Güler’in adını sıkça anıyor.

2014 yılında Yusuf&Yusuf Sinema filminde 2 sahnede yer alan Emniyet Müdürü karakterini oynadı.

Show Tv ekranlarında yayınlanmış olan Yeni Gelin dizisinde Jandarma Komutanına hayat veren Metin Çanak,Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Alaattin rolüyle yer aldı.

Metin Çanak,koronavirüs salgını nedeniyle evinde geçirdiği dönemde üç yeni şarkı hazırladı. Sanatçı, o şarkılardan ilkini müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Sözleri Cavidan Balcı'ya, müziği Özcan Şenyaylar'a ait Aşk adlı şarkı, DMC etiketiyle dijital platformlarda yayınlandı.

Metin Çanak'ın, DMC etiketiyle yayınlanan "Aşk" isimli tekli çalışması..

Metin Çanak'ın, DMC etiketiyle yayınlanan "Son Dileğim" isimli tekli çalışması..

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Emir Ünver kimdir?

Emir Ünver

Oyuncular
Gökhan Yılmaz kimdir?

Gökhan Yılmaz

Oyuncular
Yıldız Kenter kimdir?

Yıldız Kenter

Oyuncular
Selen Seyven kimdir?

Selen Seyven

Oyuncular
Şeyma Gündüz kimdir?

Şeyma Gündüz

Oyuncular
Gözde Mutluer kimdir?

Gözde Mutluer

Oyuncular
Osman Ataseven kimdir?

Osman Ataseven

Oyuncular
Ece Dizdar kimdir?

Ece Dizdar

Oyuncular
Özkan Sağın kimdir?

Özkan Sağın

Oyuncular
Onur Bayraktar kimdir?

Onur Bayraktar

Oyuncular
Utku Arslan kimdir?

Utku Arslan

Oyuncular
Metin Çanak
Metin
Memleket Elazığ
Meslek Müzisyen, Oyuncu, Şarkıcı, Tiyatro Oyuncusu
Cinsiyet Erkek
Boy 1.77 cm
Kilo 70 kg
Göz rengi Kahverengi
Popülarite #9426 (12948 kişiden)