Miray Akovalıgil

1985 Gemlik doğumlu Miray Akovalıgil,İzmir Amerikan Koleji’nde aldığı lise eğitiminde sonra İstanbul Film Akademisi,Müjdat Gezen Sanat Merkezi,Şahika Tekand ve Sadri Alışık Kültür Merkezinde oyunculuk eğitimini tamamladı. Umut Kırcalı’dan aldığı doğaçlama ve oyunculuk dersleriyle oyunculuk eğitimine devam etti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.Avukatlık kariyeri sırasında birçok oyunculuk okulu ve devlet sanatçısından oyunculuk, yazarlık ve yaratım dersleri aldı. 2016 yılında İstanbul’da Açık Mikrofon gecelerinde stand-up yapmaya başladı. Bunun yanı sıra, Aşk Yeniden adlı dizide Şaziment karakterini canlandırdı.

İş Görüşmesine Giden Corporate Elis,Instagram Güncellemesi Alan Merve ve Meditatif Nuran en çok izlenen sosyal medya tiplemelerindendir.2017 yılında Tedx İstanbul etkinliğinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde konuşmacılık yaptı.

Miray Akovalıgil gelişmiş mizah yeteneği sayesinde sosyal medya kanallarında da izleyicilerin beğenisini kazanıyor.Şimdilerde ise stand-up gösterilerine ve Youtube kanalına videolar çekmeye ve aynı zamanda avukatlık yapmaya devam ediyor.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Zafer Arslan kimdir?

Zafer Arslan

Oyuncular
Gamze Karaduman kimdir?

Gamze Karaduman

Oyuncular
Ertan Saban kimdir?

Ertan Saban

Oyuncular
Tolga Akman kimdir?

Tolga Akman

Oyuncular
Alp Eren Khamis kimdir?

Alp Eren Khamis

Oyuncular
Arzu Oş kimdir?

Arzu Oş

Oyuncular
Gökhan Çelik kimdir?

Gökhan Çelik

Oyuncular
Ali Baba kimdir?

Ali Baba

Oyuncular
Ergün Demir kimdir?

Ergün Demir

Oyuncular
Miray Akovalıgil
Miray
Doğum Tarihi (38 yaşında)
Bursa’Gemlik
Burç Boğa
Meslek Avukat, Komedyen, Oyuncu
Cinsiyet Kadın
Boy 1.78 cm
Kilo 70 kg
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Popülarite #4311 (12942 kişiden)