Monica Molina

1968 İspanya,Madrid doğumlu dünyaca ünlü Monica Molina,İspanyol pop, slow ve geleneksel İspanyol ve Latin müzikleri temalarını işleyen ses sanatçısı, bestekâr, müzisyen ve oyuncudur. Müzik dünyasına kazandırdığı oldukça başarılı isimlerle ün kazanmış Molina adilesine mensuptur. Erkek kardeşi birçok ünlü şarkıya imza atmış prodüktör ve müzik adamı Noel Molina'dır, birlikte çeşitli müzik projeleri gerçekleştirmişlerdir. "En İyi Latin Müziği Sarkıcısı" dalında pek çok kez Grammy adayı olarak seçilmiştir.

Şarkıcı ve aktör Antonio Molina'nın sekiz çocuğundan yedincisi olan Mónica, babası ve kardeşleri Ángela Molina, Paula Molina, Miguel (Micky) Molina'nın yolundan gidip kendini oyunculuğa ve müziğe adamıştır. Yeğeni de kendisi gibi ünlü Olivia Molina'dır. Mónica İspanya'nın en ünlü oyuncularıyla çok sayıda önemli sinema filminde, televizyon dizisinde, tiyatro oyunlarında rol almıştır.

İspanyol şarkıcı Monica  Molina,Türkiye’de daha önce birçok kez konser veren ve röportajlarında ülkemizden sık sık övgü ile söz etmiştir. En son 17 Kasım Salı akşamı Cemal Reşit Bey (CRR) Konser Salonu’nda en güzel aşk şarkılarını müzikserverler için söyleyen Monica Molina, en güzel şarkılarını sevenleri için bir araya getirdiği “Autorretrato” isimli albümünün kapak fotoğraflarını İstanbul'da çekerek Boğaz’ın ve ülkemizin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmıştı.

İspanya'da her albümü yüksek satış rakamlarına ulaşan, Latin Grammy Ödülü adaylığı olan ve bunların yanı sıra birçok ödül kazanan Monica Molina, copla şarkılarının efsane şarkıcısı ve öz babası Antonio Molina’dan aldığı bayrağı hayatın içinden ve hayatı anlatan şarkılarla taşımaya devam ediyor.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Nadeea kimdir?

Nadeea

Şarkıcılar
Kadir Carlos kimdir?

Kadir Carlos

Şarkıcılar
Otilia kimdir?

Otilia

Şarkıcılar
Ebru Yaşar kimdir?

Ebru Yaşar

Şarkıcılar
Marc Anthony kimdir?

Marc Anthony

Şarkıcılar
Gülin Dönmez kimdir?

Gülin Dönmez

Şarkıcılar
Dua Lipa kimdir?

Dua Lipa

Şarkıcılar
Mirkelam kimdir?

Mirkelam

Şarkıcılar
Ömür Gedik kimdir?

Ömür Gedik

Şarkıcılar
Gülben Ergen kimdir?

Gülben Ergen

Şarkıcılar
Nikki Wild kimdir?

Nikki Wild

Şarkıcılar
Bilal Sonses kimdir?

Bilal Sonses

Şarkıcılar
Monica Molina
Monica
Gerçek Ad Mónica Molina Tejedor
Doğum Tarihi (56 yaşında)
İspanya, Madrid
Burç Kova
Meslek Besteci, Müzisyen, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Çocuklar Candela Coronado
Popülarite #8503 (12934 kişiden)