Münir Canar

1945  Ankara,Kavaklıdere, doğumlu Münir Canar, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden 1967’de mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev alan sanatçı halen bu kurumda çalışmalarını sürdürüyor. Birçok tiyatro oyununda oyuncu ve yönetmen olarak yer aldı. 1983 - 84 döneminde “Kanlı Nigar” adlı oyunla İsmail Dümbüllü ve Sanatseverler Derneği’nin “En iyi Erkek Oyuncu” ödüllerini aldı.

1974’ten günümüze “Kaynanalar, Beybaba, Yalancı Karım, Fırtına, Servet Avcısı ve Türkan gibi birçok televizyon projesinde yer aldı. Ortaoyunu’nun günümüzdeki en önemli temsilcisi olan sanatçı, başta Devlet Tiyatroları bölgeleri olmak üzere birçok yerde ‘Geleneksel Türk Tiyatrosu ve Ortaoyunu Tekniği’ üzerine atölye çalışmaları düzenlemektedir. 

Antalya Devlet Tiyatrosu’nda, oyuncu ve yönetmen olarak görevini sürdürürken, Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde Geleneksel Türk Tiyatrosu derslerine girmektedir. steci olarak çalışmaya başladı. 2000 yılından itibaren kişisel çalışmalarının yanı sıra kendi kurduğu şirket bünyesinde danışmanlık, yapımcılık, yönetmenlik ve stüdyo hizmetleri verdi. Çeşitli TV yapımlarında ve dizilerde oyuncu, seslendirme sanatçısı, yazar olarak çalıştı,

2010 yılında Devlet Tiyatroları ailesine katıldı. Halen kişisel çalışmalarını ve Adana Devlet Tiyatrosu Sanatçısı olarak görevini sürdürürken, aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Böülümü'nde de Tiyatro ve Şan - Opera Şarkıcılığı Anasanat dallarında "ses ve konuşma teknikleri, fonetik, sahne(oyunculuk)" derslerinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Mekin Sezer kimdir?

Mekin Sezer

Oyuncular
Maria Pedraza kimdir?

Maria Pedraza

Oyuncular
Nihat Demirel kimdir?

Nihat Demirel

Oyuncular
Serpil Gül kimdir?

Serpil Gül

Oyuncular
Ahmet Kayaarası kimdir?

Ahmet Kayaarası

Oyuncular
Aksel Bonfil kimdir?

Aksel Bonfil

Oyuncular
Ege Derin kimdir?

Ege Derin

Oyuncular
Ross Lynch kimdir?

Ross Lynch

Oyuncular
Gaye Turgut kimdir?

Gaye Turgut

Oyuncular
Münir Canar
Münir
Doğum Tarihi (79 yaşında)
Ankara, Kavaklıdere
Burç Boğa
Meslek Oyuncu, Tiyatro Oyuncusu, Yazar, Yönetmen
Cinsiyet Erkek
Popülarite #11250 (12935 kişiden)