Murat Kazgan

1986 doğumlu Murat Kazgan,Kafes dövüşleri ile ün salmış profesyonel bir dövüşçüdür.Lakabı "Lord Pitbull"dur.Kendisine ait bir spor salonu var. Orada yeni dövüşçüler ve sporcular yetiştiriyor. MMA sporunun tanınmasına öncülük ediyor.

Murat Kazgan dövüş sporlarına 1996 yılında Kick-Thai ile başladı.Oldukça küçük yaşlarda dövüş sporu ile tanışan Kazgan Minikler Türkiye Şampiyonu olmayı başarmış. Sonrasında ise bu başarılarının devamı gelmiş. Kickboks ve Taekwondo sporlarında kara kuşak sahibi olmuş. Daha sonra ise bilgi ve tecrübelerini başka insanlara aktarmak amacı ile antrenörlük yapmaya başlamış.

2003 yılında MMA ile tanıştı. Bir kaç müsabaka izledikten sonra bu sporun tam ona göre olduğunu kanaatine vardı. Kendini bu konuda geliştirdi. Ancak bir sorun vardı. Bu spor Türkiye'de henüz tam gelişmemişti. Murat Kazgan bunun farkında olarak MMA Team'ı kurdu ve bu sporun tanınmasını yaygınlaşmasını sağladı. Yeni MMA dövüşçülerinin yetiştirilmesine vesile oldu. Men's Health gibi fitness dergilere kapak olmuştur. Katıldığı televizyon programlarında da yaptığı sporu anlatarak MMA'in tanınmasına büyük katkı sağlamıştır.Murat Kazgan Çamlıca'daki spor salonunda MMA başta olmak üzere dövüş antrenmanlarına son sürat devam etmektedir.

Başarılı sporcu evlidir ve bir kızı vardır.

Kafes dövüşleri 5 dakikalık 3 round şeklindedir. Ünvan maçlarında round sayısı 5'e kadar çıkabilir. Diğer dövüş sporlarından farklı olarak kafes dövüşlerinde bir çok şey serbesttir. Kafesin içerisinden ya kazanarak, ya da nakavt olarak çıkarsınız.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Etkin Ünal kimdir?

Etkin Ünal

Sporcular
Tuncay Şanlı kimdir?

Tuncay Şanlı

Sporcular
Meryem Boz kimdir?

Meryem Boz

Sporcular
Gökçen Arikan kimdir?

Gökçen Arikan

Sporcular
Ulaş Kıyak kimdir?

Ulaş Kıyak

Sporcular
Burak Gacemer kimdir?

Burak Gacemer

Sporcular
Doğan Keser kimdir?

Doğan Keser

Sporcular
Arda Turan kimdir?

Arda Turan

Sporcular
Murat Kazgan
Murat
Doğum Tarihi (38 yaşında)
İstanbul
Burç Oğlak
Meslek Sporcu, Yarışmacı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli
İkamet İstanbul
Boy 1.75 cm
Kilo 75 kg
Popülarite #6287 (12934 kişiden)
Katıldığı Yarışmalar
Survivor 2021 (2021)