Murda

1984 Hollanda’Amsterdam doÄŸumlu Murda,Türkiye kökenli bir göçmen ailenin çocuÄŸudur.Murda,anne ve babasının iÅŸleri nedeniyle çocukluÄŸunun bir bölümünü Ä°spanya ve Türkiye'de geçiren DoÄŸan, uzun süredir müzikle uÄŸraşıyor.Asıl adı Mehmet Önder DoÄŸan, müzik piyasasında Murda adıyla çıkıyor.

Bir dönem Ä°spanya’nın Madrid Åžehri’nde yaÅŸamış, daha sonra tekrar Hollanda’ya dönmüş ve müzik ile ilgilenmeye baÅŸlamış, ilk EP’sini ise 2008 yılında müzik severler ile buluÅŸturmuÅŸtur. 

2015’te çıkardığı parçaları daha sonra bir albümde birleÅŸtiren Murda Nereye Kadar isimli parçasını müzikseverlerle buluÅŸturmuÅŸtur.

Murda, Bizey, Kraantje Pappie ve Ronnie Flex dahil bir çok ünlü isim ve Hollandalı hip-hopçular ile çalışmalar yapmıştır. Hollandaca ve Ä°ngilizce söylediÄŸi ÅŸarkılarda dönem dönem Ä°spanyol esintileri duyulmuÅŸ, sosyal medya hesabı Ä°nstagram üzerinden Ezhel ile tanışınca yönünü Türkiye’ye çevirmiÅŸtir.

Türk rap dünyasının sevilen isimlerinden olan Ezhel ile beraber seslendirdiği,Aya isimli şarkısıyla milyonlarca insan tarafından tanınmış, Aya video paylaşım sitesi Youtube’da 100 milyondan fazla izlenmiştir. Ardından, ikili ocak ayında, Türkçe iki yeni single daha çıkarmıştır.

 Bir Sonraki Hayatım ve Eh Baba ile kısa sürede geniÅŸ kitlelere ulaÅŸmıştır. Her 3 ÅŸarkı da internetteki müzik platformu Spotify Top 200 listesinin en üst sıralarına yerleÅŸmiÅŸtir.

Murda’nın yeni DoÄŸa isimli albümü 14 Åžubat 2020 tarihi itibariyle dijital platformlarda yerini aldı. Albüm kapsamında olan GüneÅŸ ÅŸarkısına ise Zeynep Bastık ile bir de video klip paylaÅŸan Murda, yeni parçalarıyla bir hayli kiÅŸinin ilgisini çekti.

Murda evli ve Doğa adında minik bir kızı vardır.

Murda - GüneÈ™ ft. Zeynep Bastık 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Cemile Cevher Çiçek kimdir?

Cemile Cevher Çiçek

Şarkıcılar
Shakira kimdir?

Shakira

Şarkıcılar
Emre Kaya kimdir?

Emre Kaya

Şarkıcılar
Rapçi Misha kimdir?

Rapçi Misha

Şarkıcılar
Halsey kimdir?

Halsey

Şarkıcılar
Hasan DoÄŸru kimdir?

Hasan DoÄŸru

Şarkıcılar
Neslihan kimdir?

Neslihan

Şarkıcılar
Nancy Ajram kimdir?

Nancy Ajram

Şarkıcılar
Michelle Heaton kimdir?

Michelle Heaton

Şarkıcılar
Ayfer Vardar kimdir?

Ayfer Vardar

Şarkıcılar
Ferman Toprak kimdir?

Ferman Toprak

Şarkıcılar
Harika Esra Çetin kimdir?

Harika Esra Çetin

Şarkıcılar
Murda
Murda
Gerçek Ad Önder Doğan
Doğum Tarihi (39 yaşında)
Hollanda, Amsterdam
Burç Kova
Meslek Rap Şarkıcısı
Cinsiyet Erkek
Ä°liÅŸki Durumu Evli
Boy 1.83 cm
Popülarite #4381 (12936 kişiden)