Mustafa Zamani

1982 İran doğumlu başarılı oyuncu Mustafa Zamani'nin asıl mesleği Endüstriyel Yönetim'dir.Üniversite eğitimi alan oyuncu, küçük dizi ve filmlerde rol alsa da ilk büyük çıkışını henüz 25 yaşındayken Hz. Yusuf dizisinde yaşamıştır.

Hz. Yakub'un oğlu olan Hz. Yusuf 'un yaşadıklarını anlatan dizi 2008 yılında İran yapımcıları ve oyuncuları tarafından çekildi. Ülkemizde dizi ilk kez Kanal 7 ekranlarında yayınlandı. O tarihten itibaren izlenme rekoru kırdı. Aradan 12 yıl geçmesine rağmen yoğun istek üzerine halen dizi yayınlanmaktadır.

Dizinin başrol oyuncusu Mustafa Zamani ise bu sayede ciddi bir hayran kitlesine ulaştı. Bu ilgi onu Türkiye'ye hayranlarıyla buluşmaya kadar getirdi. Kanal 7 aracılığyla Türkiye'ye gelen oyuncu bu kadar ilgiye şaşırdığını ancak oldukça hoşuna da gittiğine yönelik açıklamalarda bulunmuştu. 

Uzun sakalları,kara gözü ve kara kaşıyla tanınan oyuncu aslında çekimlerde rol gereği lens kullandı. Normal hayatında ise renkli gözlüdür.

İyi bir binici olan Mostafa Zamani, Bugüne kadar Hz. Yusuf, Keyfar, Farewell Baghdad, Aal, Gheseye Pariya, I’m Her Husband, Şehrazad, Labi ve Yek rouz bekhosos isimli sinema ve dizilerde rol almıştır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Mustafa Zamani
Mustafa
Gerçek Ad Mostafa Zamani
Doğum Tarihi (41 yaşında)
İran, Mazendaran
Burç İkizler
Memleket İran
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Bekar
Boy 1.78 cm
Popülarite #12145 (12950 kişiden)