Nazan Saatçi

1958 Samsun doğumlu Nazan Saatçi, üniversiteye kadar Samsun'da okuyan  Nazan Saatçi ardından İstanbul’a taşınıp  İstanbul Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştur. Oyunculuk üzerine; Los Angeles Actor Center ve hipnoterapi konusunda; Palo Alto School of Hypnotherapy (Hipnoz okulu) ve Florida Gerald F.Kein Omni Hypnosis Training Center (Hipnoz öğrenim Merkezi) okullarında eğitimler almıştır.

İlk sinema ile tanışması güzellik yarışmaları ile gerçekleşen oyuncu 1978 yılında Tercüman – İnci Gazetesi’nin Sinema kraliçesi seçilmiştir. Ayrıca Günaydın – Saklambaç Gazetesi’nin aracılığı ile Türkiye Güzeli olarak Miss Europe International (Avrupa güzellik yarışmasında) ve 1983 Miss Asia Pasific (Asya güzellik yarışmasında) ikinci olmuştur.

1981 yılında katıldığı Sinema Güzeli Yarışması’nda İdeal Kadın seçilen usta oyuncu Türkiye’den çok Pakistan’da daha fazla tanınmaktadır.

Kemal Sunal’ın rol aldığı Tokatçı isimli sinema filminde canlandırdığı Emine karakteri ile tanınan Nazan Saatçi'nin Filmleri ve Dizileri; Bıktım Her Gün Ölmekten, Ah Bu Sevda, Fakir, Gelin Kayası, Hamaylı Boynundayım, Seviyorum Allahım, Ölümsüz, Bir Zamanlar Kardeştiler, Kahreden Kurşun, Erkek Sevgisi, Tokatçı, Minyeli Abdullah 2, Yuva, Acılar ve Arzular, Mailoğlu, Sessiz Karanlık, Siyah Pelerinli Adam, Sevginin Bittiği Yer, Sonbahar Aşkı, Afacan Tatlı Bela, Kızımı Arıyorum ve Korkunun Bedeli gibi sinema ve dizilerde rol almıştır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Melis Kızılaslan kimdir?

Melis Kızılaslan

Oyuncular
İrfan Kangi kimdir?

İrfan Kangi

Oyuncular
Yeliz Akkaya kimdir?

Yeliz Akkaya

Oyuncular
Ebuhan Tırtar kimdir?

Ebuhan Tırtar

Oyuncular
Belit Özükan kimdir?

Belit Özükan

Oyuncular
Sinem Temiz kimdir?

Sinem Temiz

Oyuncular
Sencar Sağdıç kimdir?

Sencar Sağdıç

Oyuncular
Mertcan Mavi kimdir?

Mertcan Mavi

Oyuncular
Katherine Langford kimdir?

Katherine Langford

Oyuncular
Kemal Erek kimdir?

Kemal Erek

Oyuncular
Nazan Saatçi
Nazan
Doğum Tarihi (65 yaşında)
Samsun
Burç Yengeç
Memleket Samsun
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Kadın
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Üniversitesi
Popülarite #988 (12950 kişiden)