Nedim Şahin

Baruthane Pilavcısı şirketinin Ceosu Nedim Şahin aslen Sivaslı fakat doğduğundan beri İstanbul’da yaşıyor. Özellikle Instagram'da Bıyıklı Nedim'in pilavla yaptığı şovlara dair fotoğrafları, videolarını  gördüyseniz ve onun kim olduğunu merak ediyorsanız. 

Baruthane Pilavcısı'nın temelleri bundan yıllar önce sadece tek kişinin sığabileceği bir dükkanda atılıyor. Nedim Şahin burada annesinin yaptığı pilavı bisikletiyle evlere servis ediyor. 2010'da kurulan Baruthane Pilavcısı ilk başta sadece nohutlu pilav servis ederken sonradan menüye kuru fasulye, kavurma gibi ev yemeklerini de ekliyor ve şimdi 25 çalışanıyla 24 saat açık bir mekan olarak hizmet veriyor. Bu arada Nedim Şahin'in 13 Mayıs'ı Dünya Pilav Günü ilan ederek halka tam 4.5 ton bedava pilav dağıttığını da ekleyelim.

Dedesinden genetik olarak miras kalan kaytan bıyığına "kutsal bıyık" diyen Nedim Şahin'in asıl mesleği ise ressamlık. Ama onun deyişiyle ressamlık para kazandırmadığı için pilavcılığa yönelmiş.

Gelelim Baruthane Pilavcısı'nın lezzet sırlarına... Pilavını tadanlar "anne eli değmiş gibi" olduğunu söylüyor, zira pilavlarda bulyon, margarin kullanılmıyor, gerçek tavuk suyuyla pişiriliyor. Pilavları öyle sade de yemiyorsunuz, menüde hangi sulu yemek varsa pilavla birleşiyor ve değişik bir uyum sağlıyor. Mantardan Sivas kavurmaya, kuru fasulye, nohuttan patlıcan musakkaya... Hatta pilav üstü menemene, ıspanağa, hamsiye...

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Gekyume Onfroy kimdir?

Gekyume Onfroy

Tanınmış Kişiler
Mustafa Karataş kimdir?

Mustafa Karataş

Tanınmış Kişiler
Başak Dizer kimdir?

Başak Dizer

Tanınmış Kişiler
Murat Kepez kimdir?

Murat Kepez

Tanınmış Kişiler
Kadir Ezildi kimdir?

Kadir Ezildi

Tanınmış Kişiler
Önder Öztarhan kimdir?

Önder Öztarhan

Tanınmış Kişiler
Fatih Tutak kimdir?

Fatih Tutak

Tanınmış Kişiler
Ali İsmail Korkmaz kimdir?

Ali İsmail Korkmaz

Tanınmış Kişiler
Emir Aksüt kimdir?

Emir Aksüt

Tanınmış Kişiler
Andrew Brunson kimdir?

Andrew Brunson

Tanınmış Kişiler
Nevbahar Koç kimdir?

Nevbahar Koç

Tanınmış Kişiler
Oğulcan Engin kimdir?

Oğulcan Engin

Tanınmış Kişiler
Nedim Şahin
Nedim
Memleket Sivas
Meslek Aşçı, Fenomen
Cinsiyet Erkek
İkamet İstanbul
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #237 (12934 kişiden)