Neptün Soyer

 1966 Balıkesir doÄŸumlu Neptün Soyer, Ege Ãœniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nden mezun oldu. Neptün Soyer, 1988-1990 yıllarında Ä°zmir Gümüldür’de bulunan bir otelde turizm iÅŸinde çalıştı. Turizme atılmasından 1 yıl sonra (1991) kendi ÅŸirketini kurarak Seferihisar’da tatil köyü kurdu. Bu iÅŸ sayesinde Neptün Soyer, Ä°zmir’in Seferihisar ilçesine baÄŸlanmış ve bir daha da oradan ayrılmamıştır.

2000-2017 yılları arasında matematik öğretmeni olarak köy ilkokullarında çalıştı. Kadın girişimci olarak ilham kaynağı olan Neptün Soyer, Seferihisar Sığacık Kaleiçi’nde pazar günleri kadınların evlerinin önünde satış yaparak istihdam edildiği ‘‘Sığacık Pazarı’’ projesinde öncü rol oynadı.

Seferihisar Belediyesi’yle ortak çalışan Neptün Soyer, 2010’da 7 ortakla kurduğu Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.Neptün Soyer’in Bu projeleri, 2013’te TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen 11. E-Türkiye ödüllerinde birincilik ödülüne layık oldu.

Kadınların önünü açacak bir çok projede imzası ve adı olan Neptün Soyer, ortaklarıyla birlikte ‘‘Gelecek Turizmde’’ projesiyle ‘Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı’ adıyla bir lokanta kurdular. Seferihisar’ın dezavantajlı bölgesinde bulunan lokanta, bölgede yaşayan kadınların istihdamı ve çocuklarının da eğitim noktası oldu.

Bu çalışmaların dışında daha çok kadına ulaşmak ve yol göstermek için Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle Köy Koop’a ortak oldular. ‘Köylünün örgütlü gücü’ olarak 1971’den bu yana 104 kooperatif ortağıyla varlığını sürdüren KöyKoop İzmir Birliği’nin ilk kadın başkanı olarak 2016 yılında seçilen Neptün Soyerdir.

Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Tunç Soyer ile evli olan Neptün Soyer’in Duygu ve Defne adında iki kızı var.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Ceylan Çapa kimdir?

Ceylan Çapa

Tanınmış Kişiler
Mehmet Gürcan Karakaş kimdir?

Mehmet Gürcan Karakaş

Tanınmış Kişiler
Fulya Terim kimdir?

Fulya Terim

Tanınmış Kişiler
Kaan Soyluhan kimdir?

Kaan Soyluhan

Tanınmış Kişiler
Begüm Atabay kimdir?

Begüm Atabay

Tanınmış Kişiler
Tugay Ä°nanoÄŸlu kimdir?

Tugay Ä°nanoÄŸlu

Tanınmış Kişiler
Oya Eczacıbaşı kimdir?

Oya Eczacıbaşı

Tanınmış Kişiler
Şafak Özbir kimdir?

Şafak Özbir

Tanınmış Kişiler
Semiha Yıldırım kimdir?

Semiha Yıldırım

Tanınmış Kişiler
Can Yapıcıoğlu kimdir?

Can Yapıcıoğlu

Tanınmış Kişiler
Elif Boyner kimdir?

Elif Boyner

Tanınmış Kişiler
Sadettin Saran kimdir?

Sadettin Saran

Tanınmış Kişiler
Neptün Soyer
Neptün
Doğum Tarihi (58 yaşında)
Balıkesir
Meslek GiriÅŸimci
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli (Tunç Soyer ile)
EÄŸitim Lisans Mezunu
Ãœni. Ege Ãœniversitesi
Popülarite #4656 (12936 kişiden)