Neslihan

1983 Malatya doğumlu Neslihan, Türkiye'nin Céline Dion'u olarak adlandırıldı. Neslihan ortaokul yıllarında şarkı sözü yazmaya başladı. İlk şarkısını 14 yaşında besteledi. Lisede, ilk gitarını satın almak için üniversite sınav hazırlık kitaplarını sattı.Kendisine günde beş saat çalışarak gitar çalmayı öğretti. On yıl Mersin'de yaşadıktan sonra Neslihan ve ailesi İstanbul'a taşındı.Üniversitede  işletmeden mezun oldu.

2005 yılında, Neslihan babası 150.000'den fazla üyesi olan genç nesil ile popüler bir site olan Vazgectim Senden.com'a iki demo şarkısı "Hiç Sevmedim" ve "Sen" yüklemesini teşvik etmiş. Arma Müzik kısa bir süre sonra ona rekor bir anlaşma teklif etmiş.

Neslihan'ın ilk albümü Karalarda Beyazlar 2006'da Siyahlar ”Arma Müzik tarafından Nisan 2006'da piyasaya sürüldü.Neslihan, 2009'da ikinci albümü Pollyanna'yı çıkardı ve bir kez daha tüm şarkı sözlerini ve müziği kendisi besteledi. Mehmet Ali Nalbant, bu albümün ilk müzik videosunu "Vurgun Yedim" adlı şarkıyla filme aldı.

2012 yılında Neslihan üçüncü albümü Masal Gibi'yi çıkardı . Albümde Neslihan'ın ilk hit şarkısı "Hiç Sevmedim" de 10 yeni şarkının yanında yeni bir düzenleme yer aldı. Mehmethan Dişbudak şarkıları düzenledi ve aynı zamanda bir şarkıdaki şarkı sözlerine de katkıda bulundu. Neslihan'ın annesi Selma Zafer, başka bir şarkının sözlerine katkıda bulundu. Diğer tüm şarkıların sözleri ve müziği Neslihan tarafından bestelendi.

 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Hakan Altun kimdir?

Hakan Altun

Şarkıcılar
Serkan Kaya kimdir?

Serkan Kaya

Şarkıcılar
Nuri Serinlendirici kimdir?

Nuri Serinlendirici

Şarkıcılar
Balık Ayhan kimdir?

Balık Ayhan

Şarkıcılar
Hande Mehan kimdir?

Hande Mehan

Şarkıcılar
J Balvin kimdir?

J Balvin

Şarkıcılar
Zehra Cücük kimdir?

Zehra Cücük

Şarkıcılar
Tuğba Ekinci kimdir?

Tuğba Ekinci

Şarkıcılar
İsmet Taşçeşme kimdir?

İsmet Taşçeşme

Şarkıcılar
Pink kimdir?

Pink

Şarkıcılar
Gülay Sezer kimdir?

Gülay Sezer

Şarkıcılar
Mercan kimdir?

Mercan

Şarkıcılar
Neslihan
Neslihan
Gerçek Ad Neslihan Aydın
Doğum Tarihi (40 yaşında)
Malatya
Burç Terazi
Meslek Besteci, Söz Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #6607 (12934 kişiden)