Ömür Akkor

1975 Kilis doğumlu ünlü şef Ömür Akkor,öğretmen bir anne ile tüccar bir babanın çocuğudur.Yunus Emre Akkor,adında tek yumurta ikiz kardeşi de kendisi gibi şeftir.Bir ablası vardır, oda Yüksek Mimar olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Eğitimini Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü'nde tamamladı.

Beş yıl Bursa‘nın ilçe ve köylerinde yemekleri kayıt altına aldı.105 yıldır devam eden ve Türkiye’nin en eski arkeolojik kazısı olan Alaca Höyük’te kazı çalıştayı ekibinde şef olarak bulundu ve 4000 yıllık yemekleri hayata geçirdi.

Son 25 yıldır Türkiye mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için 81 ili gezdi ve Türk mutfağı için 250.000 km projesini tamamladı. Hazırladığı Bursa Mutfağı kitabı,Bursa'nın 500 yıllık yemek kültürünü masaya yatıran ilk yemek kitabı oldu.Kitapta ilk kez yayınlanarak dünya mutfak literatürüne giren 140 tarif yer alıyor. Ömür Akkor’un 28 yayınlanmış kitabı bulunuyor. 

27 yıllık seyahatlerinin ardından ilk kez Türkiye'nin Gastronomi Atlası kitabını Ketebe Yayınları'ndan sevenleriyle buluşturdu. Devamında Balıkesir Gastronomi Atlası ile de ilk kez bir il özelinde kendi çizimleriyle lezzet noktalarını seyahatseverlere ulaştırdı.

TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef yarışmasının son bölümünde konuk olarak programa katılıp Osmanlı yemekleri hakkında bilgi vermiş olan Ömür Akkor'un restoranı Zennup'un İstanbul ve Bursa'da şubesi bulunuyor. Restoran ismini Şef Ömür Akkor’un babaannesi Zennup Hanım’dan alıyor.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Ömür Akkor
Ömür
Doğum Tarihi (49 yaşında)
Gaziantep, Kilis
Burç Oğlak
Meslek Araştırmacı, Aşçı, Gezgin, Şef, Yazar
Cinsiyet Erkek
Popülarite #11914 (12942 kişiden)