Ömür Göksel

Ömür Göksel, 1942  İstanbul doğumludur. 1955 yılında 13 yaşında Galatasaray spor kulübünün genç futbol takımında oynamaya başlamıştır. Davutpaşa Ortaokulundaki edebiyat öğretmeni sayesinde edebiyata yönelik şiir yazmıştır.1957 yılından itibaren takım kaptanlığını yaptığı Galatasaray genç basketbol takımı ise üst üste 5 yıl şampiyon olmuş, ama 1961 yılında bir sakatlık geçirince spor hayatı sonlanmıştır.

Ardından bir ses yarışmasına katılmıştır. Yarışmada Türkiye Ses Kralı seçilen Ömür Göksel 1963 yılında Almanya’ya gitmiş ve Üniversite eğitimini tamamlamıştır.

Vatani görevini Karagücü takımında futbol ve basketbol oynayarak ve de İzmit Orduevinde şarkı söyleyerek tamamlayan sanatçı asker dönüşü birçok orkestradan teklif almıştır.

İstanbul ve Ankara Radyosu peşine düşer. 1965 yılında 4 dilde şarkı söyleyen, 1000 şarkılık repertuara sahip, tüm gece kulüplerinin istediği bir şarkıcıdır. 70’lerde 3 Altın Plak kazanmıştır. 1969 yılında “Mutluluk” adlı şarkısı ile Altın Plak ödülünü kazanmıştır. İkinci Altın Plağını ise 1972 yılında “Sevemem Artık” adlı şarkısı ile kazanan Ömür Göksel, 1975 yılında “Yanıyorum” adlı yapıtı ile üçüncü altın plağını kazanmıştır.

2000 yılından itibaren üç yıl boyunca Zaman Gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. STV Televizyonunda Bir Ömür adlı programın 73 hafta sunuculuğunu yapmış, 2002-2004 yılları arasında Antalya’daki 5 yıldızlı otellerde çeşitli dillerde performanslar sergilemiştir.

2004 yılı yerel seçimlerinde AKP İstanbul Kadıköy İlçesi Belediye meclis Üyesi seçilen Ömür Göksel AKP’de sadece 10 gün kalabilir. Atatürk’ün ölüm yıldönümüne partililer katılmayınca istifa eder, bağımsız olur. Bir yıl sonra da CHP’ye katılır.

2015-2016 yılları arasında Ayşe Özyılmaz ile birlikte hazırladıkları ve TRT Radyo 1 Kanalında yayınlanan cumartesi sabahları “Müzikle Bir Ömür” Programını hazırlayıp sunmuştur.

Kadife sesli romantik prens lakabı ile uzun süre anılan Ömür Göksel özellikle Ağlıyormuşsun, Senden Bana Yar Olanda, Yaşadım mı Öldümmü Anlayamadım, Umurumda mı Dünya, İçki Sigara, Eğer Bir Gün Bırakırsan, Yaş Kalmadı Gözlerimde, Şeytan Diyor ki, Kızım, Sensiz ve Ha 3 Gün Önce Ha 5 Gün Sonra isimli şarkılar ile ününe ün katmıştır.

Hülya Demir ile 1970 yılında evlenen Ömür Göksel’in bu evliliğinden iki çocuğu vardır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Lider Şahin kimdir?

Lider Şahin

Şarkıcılar
Gözde Ançel kimdir?

Gözde Ançel

Şarkıcılar
Rapçi Jako kimdir?

Rapçi Jako

Şarkıcılar
Emre Aydın kimdir?

Emre Aydın

Şarkıcılar
Ece Ronay kimdir?

Ece Ronay

Şarkıcılar
Ceyda ve Şeyda Tezemir kimdir?

Ceyda ve Şeyda Tezemir

Şarkıcılar
Latif Doğan kimdir?

Latif Doğan

Şarkıcılar
Serkan Kaya kimdir?

Serkan Kaya

Şarkıcılar
Selcan Asyalı kimdir?

Selcan Asyalı

Şarkıcılar
Hakan İşleyen kimdir?

Hakan İşleyen

Şarkıcılar
Ferdi Tayfur kimdir?

Ferdi Tayfur

Şarkıcılar
Edip Akbayram kimdir?

Edip Akbayram

Şarkıcılar
Ömür Göksel
Ömür
Doğum Tarihi (81 yaşında)
İstanbul
Burç Boğa
Memleket İstanbul
Meslek Köşe yazarı, Müzisyen, Sunucu, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Hülya Demir ile)
İkamet İstanbul
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #7748 (12934 kişiden)