Onur Kırış

1983 İstanbul doğumlu Onur Kırış, Yıldız Teknik Üniversitesi Modern Dans Bölümü ve  İstanbul Devlet Konservatuarı Müzikal bölümünde yüksek lisans yaptı. Çocukluğundan beri profesyonel seslendirme sanatçısı olan Onur Kırış Yıldızların Altında müzikalinde ve Ayşe Opereti gibi önemli müzikallerde rol aldı.

4 yüz grubunun karizmatik solisti Onur , sevenleri için adı gibi “5 Yıldızlı” bir albüm hazırlarken, imajından şarkılarına kadar tüm detayların üzerinde özenle çalıştı.
Sözleri ve bestesi Sezen Aksu’ya ait olan Emel Müftüoğlu’nun sesiyle dilimize marş olmuş “Hovarda” da, bu albümde Onur tarafından 4yüz grubundaki arkadaşları Gülnur, Didem ve İlkay’la birlikte kendilerine özgü vokalleriyle ve yeni düzenlemesiyle yorumlandı ve radyoların listelerinde uzun süre yer aldı.

2010 yılında 4 Yüz grubundan ayrılan Onur Kırış, ilk solo albümünü çıkardı. Jingle Box Müzik Yapım’dan çıkan ve yapımcılığını Temel Zümrüt’ün üstlendiği bu enerji dolu albüm çok değerli besteci ve müzisyenlerin katkılarıyla hazırlandı. Yaklaşık 9 ayda keyifli bir ekip çalışmasıyla hazırlanan “5 Yıldızlı” albümü, Mayıs 2011'de piyasaya çıktı. İlk klip çalışması albüme de adını veren Murat Güneş imzalı 5 Yıldızlı şarkısına çekildi. Kısa bir süre sonra da albümün en sevilen şarkılarından biri olan Dünyanın Sonu da kliplendi.Klipte ölümsüz aşkı anlatan ve bir vampiri canlandıran Onur Kırış, özellikle basın tarafından büyük beğeni topladı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Becky G kimdir?

Becky G

Şarkıcılar
Murat  Balkan kimdir?

Murat  Balkan

Şarkıcılar
Nejat Yavaşoğulları kimdir?

Nejat Yavaşoğulları

Şarkıcılar
Yusuf İslam kimdir?

Yusuf İslam

Şarkıcılar
Stabil kimdir?

Stabil

Şarkıcılar
Genta Ismajli kimdir?

Genta Ismajli

Şarkıcılar
Hüseyin Mehmedoğlu kimdir?

Hüseyin Mehmedoğlu

Şarkıcılar
Merve Özbey kimdir?

Merve Özbey

Şarkıcılar
Yeşim Köksal kimdir?

Yeşim Köksal

Şarkıcılar
Meltem Erensoylu kimdir?

Meltem Erensoylu

Şarkıcılar
Berk İskar kimdir?

Berk İskar

Şarkıcılar
Ata Benli kimdir?

Ata Benli

Şarkıcılar
Onur Kırış
Onur
Doğum Tarihi (40 yaşında)
İstanbul
Burç Terazi
Meslek Seslendirme Sanatçısı, Sunucu, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı
Üni. Yıldız Teknik Üniversitesi
Popülarite #5354 (12942 kişiden)