Oya Doğan

Gazeteci,yazar Oya Doğan, televizyonlarda dizilerle ilgili programı Dizi Doktoru'ndan tanınmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi siyaset bilimini tamamlayan Oya Doğan,Televizyonculuğa 18 yaşında 32. Gün programında başladı. Mehmet Ali Birand, Rıdvan Akar ve Banu Acun'la birçok belgesel ve haber dosyasına imza attıktan sonra Haftalık Dergisi'ne transfer oldu.

Oya Doğan’ın yaptığı haberler ses getirince Vatan Gazetesi hafta sonu eklerinde gündemi belirleyen röportaj yapmaya başladı. 2008 yılında “Hayatımda başka bir şey denemek istiyorum” diyerek Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine filminin kamera arkası belgeselini çekti. Aralık 2008'de Habertürk gazetesine transfer oldu. Dizilerin hayatımızı etkilediğini ifade etti ve setleri bilmesi nedeniyle Türk televizyon dizi muhabiri oldu.

Oya Doğan, hthayat.com adlı sitede “Dizilerin Müdürü” adlı köşeyi yazdı. Habertürk Gazetesi HT Magazin ekinde binlerce röportaja ve habere imza attı.

Oya Doğan, 2010-2012 yılları arasında Bloomberg HT'de Türkiye'nin ilk dizi sektör programı olan Yerli Dizi'yi hazırlayıp sundu.

Oya Doğan, 2012 yılında Habertürk TV'de hafta içi her sabah Dizi Doktoru adlı bir bölümle dizi eleştirileri ve reyting analizi yaptı. Habertürk Gazesi HT Magazin ekinde Dizi Doktoru köşesini yazdı.

Oya Doğan, Ağustos 2013'te Vatan Gazetesi'ne transfer oldu. Şu anda Vatan Gazetesi'nde Dizi Doktoru köşesini yazmaya devam ediyor.

Günümüzde Oya Doğan’ın hem format sahibi olduğu, hem de hazırlayıp sunduğu “Hayat Sana Güzel Mi?” Dizi Doktoru YouTube kanalında konuklarını ağırlıyor.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Mine Kırıkkanat kimdir?

Mine Kırıkkanat

Gazeteciler
Enis Berberoğlu kimdir?

Enis Berberoğlu

Gazeteciler
Aslan Sayım kimdir?

Aslan Sayım

Gazeteciler
Yavuz Bahadıroğlu kimdir?

Yavuz Bahadıroğlu

Gazeteciler
Şamil Tayyar kimdir?

Şamil Tayyar

Gazeteciler
Cem Küçük kimdir?

Cem Küçük

Gazeteciler
İbrahim Gugu kimdir?

İbrahim Gugu

Gazeteciler
Gürcan Bilgiç kimdir?

Gürcan Bilgiç

Gazeteciler
Yılmaz Özdil kimdir?

Yılmaz Özdil

Gazeteciler
Meltem Yılmaz kimdir?

Meltem Yılmaz

Gazeteciler
Serdar Turgut kimdir?

Serdar Turgut

Gazeteciler
Nihat Genç kimdir?

Nihat Genç

Gazeteciler
Oya Doğan
Oya
Meslek Gazeteci, Sunucu, Yazar
Cinsiyet Kadın
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Bilgi Üniversitesi
Popülarite #8180 (12942 kişiden)