Özkan Karadar

1984 İstanbul doğumlu Özkan Karadar,ilköğrenimini Ted Karadeniz Ereğli Koleji İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokulu Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi’nde bitirdi.Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi’nden sonra,Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Malzeme Bilimi Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi’nde İşletme bölümlerini bitirdi. Daha sonrasında Amerika’da UCLA’de ve DC Kozmos Sanat Akademisi’nde oyunculuk eğitimleri aldı.

Üniversite yıllarında bir tiyatro klübünde Shakespeare’in Macbeth oyununda oynadığı Macbeth karakteriyle oyunculuğa adım attı. Amerika’da Lf You Believe So adlı kısa filmle ilk oyunculuk deneyimini kazanan Özkan Karadar, sırasıyla The Lower Treshhold,Gidecek yer kalmadı adlı kısa filmlerde, Rüyanda Görürsün sinema filminde rol aldı.

 Aldatmak, Gecenin Ucunda, Tuzak ,Teşkilat, Alsancak, İyilik, Kardeşlerim adlı dizilerde rol aldı. Aynı zamanda 1973 Biltmore Oteli Cinayeti ve Derin Mor adlı İnternet dizilerinde de rol almıştır.

Özkan Karadar,Gül Göker’in yönettiği Bir Yeryüzü Ozanı (Rıfat Ilgaz) adlı tiyatro oyununda, Öğretmen, Haluk, İlhan Selçuk ve Alay Komutanı karakterlerini de canlandırmıştır.

Karikatüre olan yeteneği sayesinde çizdiği karikatürleri kendisine ait olan Her Gün Yeni Bir Karikatür adlı mizah sayfasında paylaşmaktadır.

2012 yılında Yuppi Seslendirme ajansında çeşitli reklam seslendirmeleri yaparak seslendirme çalışmalarına başladı. Ardından Bibersa Prodüksiyon’da da reklam, fragman, jingle ve şiir seslendirmeleri de yaptı. Ayrıca Karel Elektronik, Bambi Mobilya, Renault, Jeunesse, Layher gibi bir çok ünlü markanın reklam sesi olmuştur.

Aynı zamanda Şair olan Özkan Karadar şiir yazmakta ve seslendirmektedir.Sseslendirdiği şiirleri kendisine ait olan youtube sayfasında yayınlamaktadır. Eserleri arasında Masumiyet, Bazen, Dinmeyen Keder, Umut, Veda, Zaman gibi şiirler yer almaktadır.

Rol aldığı projeler;

2023 - Rüyanda Görürsün (Şef) (Sinema Filmi)

2023 - Derin Mor (TV Dizisi)

2023 - 1973 Biltmore Oteli Cinayeti (TV Dizisi)

2022 - Gecenin Ununda (Ruşen Çağlayan) (TV Dizisi)

2023 - Al Sancak (Bülent) (TV Dizisi)

2023 - Kardeşlerim (TV Dizisi)

2022 - Tuzak (Komiser Ali) (TV Dizisi)

2022 - Teşkilat (TV Dizisi)

2022 - Bir Yeryüzü Ozanı (Rıfat Ilgaz) (Tiyatro Oyunu)

2022 -  Aldatmak (Nejat) (TV Dizisi)

2022 - İyilik (Doktor) (TV Dizisi)

2007 - Gidecek Yer kalmadı (Kısa Film)

2007 - Lf You Believe So (Kısa Film)

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Özkan Karadar
Özkan
Doğum Tarihi (39 yaşında)
İstanbul, Beyoğlu
Burç Başak
Meslek Karikatürist, Oyuncu, Seslendirme Sanatçısı, Şair
Cinsiyet Erkek
Popülarite #12859 (12942 kişiden)