Özlem Türeci

1967 yılında Almanya,Lastrup'ta dünyaya gelen Özlem Türeci,ve eşi Uğur Şahin, yeni tip korona virüse karşı geliştirdikleri aşı ile artık sadece tıp dünyasının değil herkesin ilgi odağı haline geldiler.

Özlem Türeci,Alman biyomedikal bilimci ve iş insanıdır. Kanser araştırmaları konusunda deneyimli bir araştırmacı olan Türeci, BioNTech adlı biyoteknoloji firmasının kurucularındandır ve baş tıbbi sorumlusudur.

Babası İstanbul'da bir doktor olan Özlem Türeci'nin ailesi, doğumundan önce Almanya'ya göçmüş.Türeci eşiyle Hamburg'da çalışırken tanışmış.Türeci "Düğün günümüzde bile laboratuvarda çalıştık" diyor.Çift, Ganymed şirketinde modifiye edilmiş genetik kodlarla bağışıklık sistemine kanserle mücadele etmeyi öğreten çalışmalar yapıyordu.

Bu uygulamada bağışıklık sistemi, kanserli hücreleri vücuda giren bir virüs gibi algılayarak onları ortadan kaldırmaya çalışıyor.Ganymed'i satışları, Almanya'da o tarihe kadarki en büyük tıp şirketi satışı olmuştu.

BioNTech şirketinde de mRNA teknolojisini kullanarak aşı alanında bir devrim yapmayı hedefleyen çift, şimdi bu yöntemi koronavirüs aşısı için kullanıyor.Euronews'e göre çift, koronavirüs salgını küresel bir pandemiye dönüşmeden önce bunun gerçekleşeceğini öngörerek 25 yıldır geliştirdikleri bu yöntemle derhal aşı çalışmalarına başlamaları gerektiğine karar vermiş.Yönetim kurulunu acil toplantıya çağıran ikili, Çin'de yaşananların tüm dünyayı etkilemeyeceklerini düşünen yöneticileri ikna etmek için çaba sarf etmiş.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Zehra Neşe Kavak kimdir?

Zehra Neşe Kavak

Doktorlar
Serhat Ünal kimdir?

Serhat Ünal

Doktorlar
Nihat Dik kimdir?

Nihat Dik

Doktorlar
Ercüment Ovalı kimdir?

Ercüment Ovalı

Doktorlar
Ali Mert Özdoğan kimdir?

Ali Mert Özdoğan

Doktorlar
Emrah Altındiş kimdir?

Emrah Altındiş

Doktorlar
Mehmet Ceyhan kimdir?

Mehmet Ceyhan

Doktorlar
Cahit Dinçer kimdir?

Cahit Dinçer

Doktorlar
Güncel Öztürk kimdir?

Güncel Öztürk

Doktorlar
Ümit Aktaş kimdir?

Ümit Aktaş

Doktorlar
Sare Davutoğlu kimdir?

Sare Davutoğlu

Doktorlar
Bingür Sönmez kimdir?

Bingür Sönmez

Doktorlar
Özlem Türeci
Özlem
Doğum Tarihi (57 yaşında)
Almanya, Lastrup
Meslek Doktor
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli (Uğur Şahin ile)
İkamet Almanya
Popülarite #7703 (12942 kişiden)