Patron

1988 Mersin doğumlu Türk rap şarkıcısı Ege Erkurt ya da bilinen ismiyle Patron,1999 yılında Ege&Rota ikilisi olarak rap söylemeye başladılar.1999'da, Mersin'de kurulan Necropol adlı oluşumda yer aldı.2000 yılında Micgecenin home stüdyosunda ilk kayıtlarına girdi.. ilk demosunu yayınladı.
Mersinde Nefret, Ceza konserlerinde ön grup olarak çıktı. Erdener Yıldızın desteğiyle 2001 yılında kendi Home stüdyosunu kurdu ve kendi demolarını yapmaya başladı.

2001 yılında ‘Azrail’ in kurduğu 4.boyut oluşumunda yer aldı.2003 yılında öz abisi Saian la ‘Kardinal’ olarak beraber çalışmaya başladılar.İlk albümlerini ‘Arabesque e.p’ yi internet sitelerinde yayınladılar.2004 yılında İstanbul,İzmir gibi yerlerde partilerde çıktıktan sonra 1 sene ortalarda gözükmedi.

2005 yılında Mersinden İstanbul’a yerleşmesiyle ilk solo albümü Kaldırımlar e.p ardından ‘Patron&Saian’ Yazgı ve Zafer e.p yi yayınladılar.2006 yılı _ Aydınlık Sonrası e.p, Parlayan Madalyon e.p ve bir çok mc nin albümüne eşlik etti, bir çok organizasyonda yer aldı. İlk albümünü piyasaya 2009 yılında sürmüştür.

Okul sonrası ticarete atılıp cafe, restaurant gibi işletmeler açan Patron daha sonra bunların müziğini engellediğini düşünüp 2017 yılında tamamen müziğe odaklanmaya karar vermiştir. PMC Legacy adlı oluşumun kurucusudur. Hayki ile birlikte kurdukları bu oluşumdan Hayki ayrılınca kendisi devam etmiştir. Fakat youtube kanalı Hayki'nin attığı telif haklarından dolayı kapanmıştır.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Luke Bryan kimdir?

Luke Bryan

Şarkıcılar
Çağatay Akman kimdir?

Çağatay Akman

Şarkıcılar
Burçin Birben kimdir?

Burçin Birben

Şarkıcılar
Şebnem Bamsey kimdir?

Şebnem Bamsey

Şarkıcılar
Murat Ekşioğlu kimdir?

Murat Ekşioğlu

Şarkıcılar
Gizem Coşkun kimdir?

Gizem Coşkun

Şarkıcılar
Conchita Wurst kimdir?

Conchita Wurst

Şarkıcılar
Yağmur Sarıgül kimdir?

Yağmur Sarıgül

Şarkıcılar
Tankurt Manas kimdir?

Tankurt Manas

Şarkıcılar
Altan Çetin kimdir?

Altan Çetin

Şarkıcılar
Ege kimdir?

Ege

Şarkıcılar
Hüner Coşkuner kimdir?

Hüner Coşkuner

Şarkıcılar
Patron
Patron
Gerçek Ad Ege Erkurt
Doğum Tarihi (36 yaşında)
Mersin
Burç Oğlak
Meslek Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Göz rengi Siyah
Popülarite #8322 (12942 kişiden)