Prenses Sofia

Eski bir model olan Prenses Sofia, New York Ä°ngilizce ve Ä°ÅŸletme Enstitüsü, Stockholm Ãœniversitesinden mezun oldu. 2015 yılında tahtın dördüncü sıradaki varisi Prens Carl Philip ile görkemli bir törenle evlenerek Ä°sveç Kraliyet ailesine girdi. Bu evlilikten Prens Alexander ve Prens Gabriel adlı iki çocukları var .

Värmland Düşesi Prenses Sofia, Ä°sveç kraliyet ailesinin bir üyesidir. En gözde bekarlarından biri olan Prens Carl Philip, (Värmland Dükü) ile  2010 yılında tanıştı. Prens Carl Philip ile evlenmeden Ã¶nce, Sofia Hellqvist bir model ve  televizyon yarışmacıydı.Genç kadın 2004 yılında bir erkek dergisi için boa yılanına sarılarak verdiÄŸi pozlar  ile gündeme geldi. 2005 yılında da Paradise Hotel isimli bir reality show'a katılmıştı. Daha sonra ise tamamen baÅŸka bir yöne ilerleyip, New York'ta muhasebe okuyan Sofia, bir yandan aldığı yoga dersleriyle de yoga öğretmeni oldu. 2009 yılında ise gönüllü olarak çalışmaya gittiÄŸi Ghana'da Project Playground isimli bir kuruluÅŸun kurucu ortağı olarak, Güney Afrika'da yaÅŸayan, korunmasız çocuklar ve gençlere yardım etti.

Prenses Sofia, Ä°ngiltere kraliyet ailesine gelin giden Kate Middleton ile kıyaslanıyor. Prens William ile evlendikten sonra Düşes unvanını alan Kate Middleton da tıpkı Sofia Hellqvist gibi sıradan bir aileden geliyor. 

İsveç Prensesi Sofia, günümüzde onursal başkanı olduğu bir hastanede corona virüsle mücadele etmek için.gönüllü olarak çalışmak için üç günlük acil sağlık eğitimi aldı. Preses Sofia'nın hastalarla temasta olmayacağı, dezenfekte ve temizlikte yardımcı olacağı açıklandı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Asım Ekren kimdir?

Asım Ekren

Tanınmış Kişiler
Şener Üşümezsoy kimdir?

Şener Üşümezsoy

Tanınmış Kişiler
Angela Simmons kimdir?

Angela Simmons

Tanınmış Kişiler
Didem Kınalı kimdir?

Didem Kınalı

Tanınmış Kişiler
Filiz Aker kimdir?

Filiz Aker

Tanınmış Kişiler
Mehmet Yüzüak kimdir?

Mehmet Yüzüak

Tanınmış Kişiler
TuÄŸba Dokuzlar kimdir?

TuÄŸba Dokuzlar

Tanınmış Kişiler
Mert AlaÅŸ kimdir?

Mert AlaÅŸ

Tanınmış Kişiler
Ayhan Bozkurt kimdir?

Ayhan Bozkurt

Tanınmış Kişiler
Halil Vergin kimdir?

Halil Vergin

Tanınmış Kişiler
Bora Aksu kimdir?

Bora Aksu

Tanınmış Kişiler
Prenses Haya kimdir?

Prenses Haya

Tanınmış Kişiler
Prenses Sofia
Prenses
Gerçek Ad Sofia Kristina Hellqvist
Doğum Tarihi (39 yaşında)
İsveç
Burç Yay
Cinsiyet Kadın
Ä°liÅŸki Durumu Evli (Carl Philip ile)
Popülarite #5152 (12934 kişiden)