Rümeysa Gelgi

1997 yılında dünyaya gelen Rümeysa Gelgi,dünyanın un uzun boylu kadını ünvanına sahiptir.Rumeysa Gelgi,Weaver Sendromu sebebiyle 9 yaşındayken bile 2 metreden uzundu.Şu an 2 metre 15 santim uzunluğundaki boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en uzun boylu kadını olarak girdi. Yaşamını Karabük'te sürdüren Gelgi,dünyaya geldiğinde Türkiye'de görülen ilk, dünya genelinde ise 27. Weaver Sendromu vakasıydı.

Weaver Sendromu'nun tüm özelliklerini taşıdığına dikkat çeken Rümeysa Gelgi,"İri doğum, hızlı büyüme, ayrıca iri kulaklar, büyük dil, küçük çene, badem şeklinde gözler gibi atipik yüz şekli, uzun boy, büyük el ve ayaklar, zayıf kemik ve kaslara sahibim.

Weaver Sendromu'na sahip olan Gelgi, 1 yaşındayken doğuştan gelen ASD (Atrial Septal Defect) ve PDA (Patent Ductus Arteriosis) sorunlarından dolayı açık kalp ameliyatı oldu. 3 buçuk yaşındayken göbek fıtığı ameliyatı geçirdi. 5 yaşında, 9 aylık fizyoterapiden sonra yürüteçle ilk kez yürümeye başladı. Marmara Üniversitesi Pediyatrik Endokrinoloji Bölümü tarafından gözlem altında tutuldu. Hızlı büyümesi Eylül 2003'ten Mayıs 2006'ya kadar süren bir tedaviyle durduruldu. Tedavi başlangıcında 1.72 cm boyundaydım. İlaç tedavisi başarılı oldu ve artık boyum uzamıyor. Aralık 2013'te bir hafta arayla iki kez skolyoz ameliyatı oldu. 65 derece olan omurga eğriliği 38 dereceye düşürüldü

Giysi problemi yaşamadığını ancak ayakkabıda sorunu olduğunu belirten Gelgi, "Uzun elbiseleri tunik olarak kullanıyorum ve 51 numara ayakkabılarımı özel olarak yaptırıyorum. Yatağım özel olarak 2 metre 30 santimetre uzunluğunda ve 1 metre 40 santimetre eninde yapıldı. Nevresim takımı da özel dikiliyor" diye konuştu.

En büyük hobisinin gezip yeni yerler görmek olduğunu belirten Gelgi, "Alışveriş yapmak, bilgisayarımla ve internetle uğraşmak, özellikle polisiye romanlar okumaktan da büyük keyif alıyorum. Hayata hep pozitif bakıyorum" dedi.

 Lise mezunu olan Gelgi, sağlık sorunları nediyle bugüne kadar hiç okula gitmedi. Gelgi,eğitimine evde devam etti. 

'''Weaver sendromluların tipik özellikleri arasında; büyük doğum, hızlı büyüme ve aşırı gelişmiş iskelet, ekstremite anomalileri (kamptodaktili, geniş başparmak, ince ve derin tırnaklar, klinodaktili, sınırlı dirsek ve diz ekstansiyonu ve ayak deformiteleri), kroniofasiyal (geniş alın, basık kafa, büyük kulaklar, hipertelorizm, uzun filtrum, mikrognati) ve nörolojik anomaliler, hipertoni, hipotoni, psikomotor yavaşlama, boğuk ve alçak perdeden ses, aşırı gevşek deri, göbek ve kasık fıtığı bulunur.'''

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Rümeysa Gelgi
Rümeysa
Doğum Tarihi (27 yaşında)
Karabük
Burç Oğlak
Memleket Karabük
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Safiye Gelgi
İkamet Karabük, Safranbolu
Boy 2.15 cm
Eğitim Ortaöğretim Mezunu
Popülarite #12515 (12941 kişiden)