Rüya Ersavcı

1963 doğumlu Rüya Ersavcı, 1980-84 yılları arasında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda eğitim almıştır. 1983-86 yılları arasında ise Timur Selçuk'tan solfej, armoni ve şan eğitimi dersleri aldı.80'li yılların sonunda Show TV'de yayınlanan "Saklambaç" isimli yarışmayı Nurseli İdiz'den sonra sunmaya başlamıştı. Müzik çevresinde ilk kez yorumcu kimliği ile 1986'da Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'na "Merhaba" isimli şarkı ile katılmış ancak derece alamamıştı. 1993 yılında seslendirdiği "İstemiyorum Baba" adlı şarkısıyla çıkış yakaladı. 90'lı yılların başında ise, İzmit 1999 depreminde kaybettiğimiz Ertuğrul Çayıroğlu'nun bestesi "Kal Biraz" isimli şarkı ile tanınmıştı.

1995 yılında çıkardığı albüm olan 'Akşam Delisi' ise Sevingül Bahadır, Cihan Okan, Özkan Uğur gibi isimler albümün vokalindeydi. Bu albümde 'Esas Oğlan' isimli sözleri Sezen Aksu'ya, bestesi Ömer Tunç'a ait olan şarkı dikkat çekmekteydi.

Reklamcı Cahit Ceylan ile evlendikten sonra müzik yaşamını biraz yavaşlattı. Ağustos 1997'de kızı Lila doğunca piyasadan elini eteğini çekti. 'Çocukça Bir Şey! En Güzel Çocuk Şarkıları' adlı albümünü kızı başta olmak üzere tüm çocuklara armağan etti.

2001- 2002 yılları arasında TV8 ekranlarında yayınlanan 'Rüya Gibi' adlı beslenme ve spor programını sundu. 2004 yılında 'Ninniler' isimli Albüm çıkardı.  2005 yılında ise kendisinin hazırlayıp Sunduğu program Show Tv’de yayınlanmaya başladı.

Uzun yılları ara verdikten sonra 2010 yılında DMC Müzik işbirliğinde 'Adı Aşk Ya" isimli iki şarkılık single albümü çıkardı.

Rüya Ersavcı-Kal Biraz..

 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Haktan kimdir?

Haktan

Şarkıcılar
Nida Ateş kimdir?

Nida Ateş

Şarkıcılar
Duygu Soylu kimdir?

Duygu Soylu

Şarkıcılar
Koray Avcı kimdir?

Koray Avcı

Şarkıcılar
Gülbin Vardar kimdir?

Gülbin Vardar

Şarkıcılar
Nev kimdir?

Nev

Şarkıcılar
İrem Yağcı kimdir?

İrem Yağcı

Şarkıcılar
Aygün Kazımova kimdir?

Aygün Kazımova

Şarkıcılar
Füsun Önal kimdir?

Füsun Önal

Şarkıcılar
Yağmur Sarıgül kimdir?

Yağmur Sarıgül

Şarkıcılar
Ümit Sayın kimdir?

Ümit Sayın

Şarkıcılar
Tuğçe Haşimoğlu kimdir?

Tuğçe Haşimoğlu

Şarkıcılar
Rüya Ersavcı
Rüya
Doğum Tarihi (61 yaşında)
Meslek Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Çocuklar Lila
İlişki Durumu Evli ( Cahit Ceylan ile)
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Teknik Üniversitesi
Popülarite #5698 (12942 kişiden)