Sabri Tekir

1951 Ödemiş doğumlu Sabri Tekir,Ege Üniversitesi İktisadi Ticari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü ile Londra Üniversitesi Ekonomi Politikası Bölümünü bitirdi.

Eğitimine ABD George Mason Üniversitesi Kamu Tercihi Araştırma Enstitüsü ve İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'ne devam etti.

Mezuniyeti ardından aldığı görevler;Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanlığı, Maliye Teorisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Salihli Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Tiflis International Black Sea Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyeliği görevler üstlendi. 

On kişilik bir ekiple meydana getirdiği {Faizsiz Yeni Bir Banka Modeli-1987-İSAV} isimli bir kitabı yayınlandı.

20. Dönem İzmir Milletvekilliği ve. Başbakan Necmettin Erbakan’ın kurduğu 54. Hükümette Devlet Bakanı olarak yer aldı. RP’nin kapatılması üzerinde Fazilet Partisine iltihak etti. Bu partinin de kapatılması üzerinde kurulan Saadet Partisi’ne geçerek bu partinin Kasım 2019’da yapılan7. Olağan kongresi sonrası ekonomik işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Halen bu görevini sürdürmektedir

Sabri Tekir,2023 yılında Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin ekonomi kurmayları arasında yer aldı.

Sabri Tekir, evli ve üç çocuk babasıdır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Sabri Tekir
Sabri
Doğum Tarihi (73 yaşında)
İzmir
Meslek Siyasetçi
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Ege Üniversitesi
Popülarite #12788 (12934 kişiden)