Sam Neill

1947 Birleşik Krallık'Omagh doğumlu Sam Neill, jurassic Park ve Jurassic Park III filmlerindeki Dr. Alan Grant rolüyle Kızıl Ekim filminde Denizaltı 2.kaptanı Vasily Borodin rolleriyle tanınmaktadır.

Sam Neill, İngiltere’de Canterbury Üniversitesi’nde İngiliz Edebiyatı okudu. Daha sonra Wellington’a taşınarak Victoria Üniversitesi’nde yüksek öğretim eğitimine devam etti. 1971 yılında mezuniyetinden sonra o Yeni Zelanda Oyuncular ve diğer tiyatro grupları ile çalıştı. 6 yıl sonra 1977 yılında “Sleeping Dogs” filminde oynadıktan sonra Avustralya’ya taşındı.

Avustralya’da 1979 yılında oynadığı My Brilliant Career / Parlak Kariyerim adlı sinema filmindeki rölü ile dikkat çekti ve İngiltere’ye davet edildi. Bir kaç film çektikten sonra tekrar Avustralya’ya taşındı.

2008-2010 yıllarında Crusoe dizisinde 14 bölüm boyunca Jeremiah Blackthorn’u oynadı. Avcı filminde Willem Dafoe ile başrole geçti. Eski Okul, Peaky Blinders ve Hancock Evi gibi dizilerde bulundu.

2015 ve 2016 yıllarında Ölüm Treni, Kız Evlat, DxM, Vahşi İnsan Avı ve Tommy’nin Onuru filmlerinde rol aldı. Son olarak Gizemli Sürüş, Özgürlük Uçuşu ve The Commuter filmlerinde rol aldı. En son 2020 yılında Jurassic World serisinin 3. filmi "Jurassic World: Dominion"nda rol aldı.

Daha önce evlendiği Lisa Harrow’dan 1989 yılında boşandı. Bu evliliğinden Tim Neill adında bir oğlu vardır. Ardından Sam Neill, 2 Eylül 1989 tarihinde makyaj sanatçısı Noriko Watanabe ile evlendi. Elena  adında bir kızı vardır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Turgay Atalay kimdir?

Turgay Atalay

Oyuncular
Göktay Tosun kimdir?

Göktay Tosun

Oyuncular
Nila Fırat kimdir?

Nila Fırat

Oyuncular
Tevfik Yapıcı kimdir?

Tevfik Yapıcı

Oyuncular
Didem Hayta kimdir?

Didem Hayta

Oyuncular
Cengiz Coşkun kimdir?

Cengiz Coşkun

Oyuncular
Gizem Sevim kimdir?

Gizem Sevim

Oyuncular
Fahriye Kesimal kimdir?

Fahriye Kesimal

Oyuncular
Altan Bozkurt kimdir?

Altan Bozkurt

Oyuncular
Mert Karabulut kimdir?

Mert Karabulut

Oyuncular
Emre Basalak kimdir?

Emre Basalak

Oyuncular
Sam Neill
Sam
Gerçek Ad Nigel John Dermot Neill
Doğum Tarihi (76 yaşında)
Birleşik Krallık, Omagh
Burç Başak
Meslek Oyuncu, Yapımcı
Cinsiyet Erkek
Ebeveynler Priscilla Neill , Dermot Neill
Çocuklar Elena Neill, Tim Neill
İlişki Durumu Evli (Noriko Watanabe ile)
Boy 1.82 cm
Kilo 74 kg
Göz rengi Mavi
Popülarite #11468 (12947 kişiden)