Şansın Tüzün

Chance mahlasıyla bilinen Prof. Dr. Şansın Tüzün İstanbul Tıp Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesinde mezun olmuştur.Eğitim döneminde bir çok dergi ve gazetede yazıları ve öyküleri yayınlanmıştır. Üniversite döneminde kurduğu özgün mürik grubunun solisti olarak müzik dünyasına adım atan Şansın Tüzün hem doktor, akademisyen hemde müzisyendir.

Şansın Tüzün, 2007 senesinde  “Azizeleri” kitabını 2011 senesinde ise “Saint Of İstanbul” adıyla İngilizce’ye çevirerek, Los Angelas’ta yayınlamıştır. 2014 senesinde, Ortadoğu barışı için bir şarkı yazıp besteleyen Şansın Tüzün, “Middile East” adını verdiği şarkıyı, Medeniyetler Korosu’yla seslendirmiştir.

 2014 senesinde Amerika Birleşik Devletleri tarafından düzenlenen Voices Of Turkey projesine katılmış,10 kişilik bir müzisyen grubuyla Amerika’nın 8 eyaletinde İngilizce özgün şarkıları ve Türkiye’nin bazı yöre müziklerini seslendirmiştir.

Sanatla ilgili çalışmalarına devam ederken, mesleğinde yükselmeye de devam eden Şansın Tüzün, 2015 senesinde profesörlüğünü tamamlamış ve “Cerrah Paşa Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı” olmuştur. Aynı sene “Gellibolu-Gallipoli” projesini hayata geçiren Şansın Tüzün, Gelibolu şarkısını hem Türkçe hem de İngilizce seslendirerek, Avusturya’lı şarkıcı Adam Dunning ile birlikte İngilizce bir şarkıda yazmıştır.

2015 senesinin yaz ayında Çeşme konserinde Ederlezi şarkısını seslendiren Şansın Tüzün, büyük bir çıkış yakalamış ve 2017 senesinde “Avare” albümünü çıkartmıştır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Fatih Ahıskalı kimdir?

Fatih Ahıskalı

Şarkıcılar
Mahmut Tuncer kimdir?

Mahmut Tuncer

Şarkıcılar
Özay Bakır kimdir?

Özay Bakır

Şarkıcılar
Zekeriya Ünlü kimdir?

Zekeriya Ünlü

Şarkıcılar
Mert İbrahim Gider kimdir?

Mert İbrahim Gider

Şarkıcılar
Rihanna kimdir?

Rihanna

Şarkıcılar
Emir Can İğrek kimdir?

Emir Can İğrek

Şarkıcılar
Vedat Alçay kimdir?

Vedat Alçay

Şarkıcılar
Ferdi Özbeğen kimdir?

Ferdi Özbeğen

Şarkıcılar
Deniz Özçelik kimdir?

Deniz Özçelik

Şarkıcılar
Selin Sümbültepe kimdir?

Selin Sümbültepe

Şarkıcılar
Aylin Özer kimdir?

Aylin Özer

Şarkıcılar
Şansın Tüzün
Şansın
Doğum Tarihi (44 yaşında)
İstanbul
Burç Oğlak
Meslek Akademisyen, Doktor, Müzisyen, Şarkıcı, Yazar
Cinsiyet Kadın
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi
Popülarite #8267 (12934 kişiden)