Sedat Tuncer

1987 İstanbul doğumlu Sedat Tuncer, Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi eğitimine devam ederken Aska Sun Queen beach Otel ve Divan Kalamış Brasserie'de staja başlamış; ardından Leonarda Da Vinci programına katılarak 550 öğrenci arasında ilk 13 girmeyi başarmış ve Fransanın Larochelle bölgesindeki LYcee de Hotel'de eğitim alarak 4 ay Paris Disneyland California Grill'de mutfak bölümünde çalışarak stajını tamamladı.

Sedat Tuncer, liseden mezun olmasının akabinde, Kuleli Askeri Lisesi'nin mutfağında aşçı olarak işe başlamış, sonrasında üniversite eğitimi almaya başlayacağı için işi bırakmak zorunda kaldı.

İTÜ Yiyecek ve İçecek işletmeciliği bölümünde eğitimini tamamladıktan sonra, Sushico'da, Le Pain Qutidien ve Hyatt Regency otellerinde aşçı olarak çalıştı.

Bu dönemde hayatında yeni bir başlangıç yapan Sedat Tuncer, J1 ile Amerika yolculuğuna başlamış; orada Michigan Mackinac Island'da, ardından dünyanın en iyi tarihi oteli olan The Grand Hotel'in mutfak bölümünde çalışmalarına devam etti.

Sedat Tuncer, ardından, Utah Park City bölgesindeki The Canyons Oteli’nin Farm organik Restoranın mutfak bölümünde çalışmaya başlamış ve bu arada yine aynı bölgedeki The Yarrow Otel’de ikinci işi olan bellboy olarak çalıştı.

2012'de Türk Hava Yolları Do&Co Catering firmasında Flyingchef ( Uçan Aşçı ) olarak çalışmaya başlayan ve aynı zamanda şirkette eğitmen olarak yer alan Sedat Tuncer, aynı zamanda takım liderliği de yapmaktadır.

MasterChef 2020’nin ilk 16 yarışmacısı arasında  yer alan Sedat Tuncer, MasterChef yarışmasına 2020 sezonunda ilk veda eden isim oldu. 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Bozok Gören kimdir?

Bozok Gören

Yarışmacılar
Burcu Eminoğlu kimdir?

Burcu Eminoğlu

Yarışmacılar
Merve Aydın kimdir?

Merve Aydın

Yarışmacılar
Sude Burcu kimdir?

Sude Burcu

Yarışmacılar
Serkay Tütüncü kimdir?

Serkay Tütüncü

Yarışmacılar
Sibel Akbulut kimdir?

Sibel Akbulut

Yarışmacılar
Ümmü Gülsüm Genç kimdir?

Ümmü Gülsüm Genç

Yarışmacılar
Esra Tokelli kimdir?

Esra Tokelli

Yarışmacılar
Melis Buse Betkayan kimdir?

Melis Buse Betkayan

Yarışmacılar
Sümeyra Sönmezer kimdir?

Sümeyra Sönmezer

Yarışmacılar
Patrick Ogunsoto kimdir?

Patrick Ogunsoto

Yarışmacılar
Batuhan Cimilli kimdir?

Batuhan Cimilli

Yarışmacılar
Sedat Tuncer
Sedat
Doğum Tarihi (36 yaşında)
İstanbul
Burç Yay
Memleket Kastamonu
Meslek Aşçı, Yarışmacı
Cinsiyet Erkek
Göz rengi Kahverengi
Popülarite #12233 (12934 kişiden)