Selen Esen

 1994 Ä°stanbul doÄŸumlu Selen Esen,küçüklüğünden beri sanatın birçok alanıyla ilgilendi. Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı perküsyon bölümüne gitti. Ä°ngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde baÅŸladığı üniversite eÄŸitimine, Kadir Has Ãœniversitesi Tiyatro bölümünde devam edip mezun oldu.

Oyunculuk kariyerini tiyatro oyunlarında sahne alarak baÅŸlayan Selen Esen,birçok çocuk tiyatrosunda sahne aldı. Masumiyet tiyatro oyununu yazan ve sahneleyen oyuncu olarak sahnede büyük bir performans sergiledi.  

 2015 yılında Kırgın Çiçekler dizisinde Pelin rolüne hayat vererek televizyon dünyasına adım attı. 2018 yılında BKM Mutfak seçmelerine girdi ve ÇGHB2 kadrosuna dahil oldu.

2019 yılında beyazperde de ilk kez Organize İşler: Sazan Sarmalı sinema filminde Tarçın rolünü oynadı. Aynı yıl Aykut Enişte sinema filminde Poliklinik Hemşiresi rolünde oynadı. 2021 Çok Güzel Hareketler 2’de Selen rolüne hayat vermeye devam etti.

BKM Mutfak oyuncusu Selen Esen 2021 yılında düzenlenen 47. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde ödül aldı.

 Güzel oyuncu Selen Esen, tıpkı kendisi gibi Çok Güzel Hareketler 2 ekibinin parçası olan oyuncu Emin OÄŸuz Çelebi ile 2021 yılında nikah masasına oturmuÅŸtur.

Rol Aldığı Projeler;

  2021 - Çok Güzel Hareketler 2.KuÅŸak (Selen)

  2019 - Aykut EniÅŸte (Poliklinik HemsÅŸiresi)

  2019 - Organize Ä°ÅŸler: Sazan Sarmalı (Tarçın)

  2015 - Kırgın Çiçekler (Pelin)

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Selen Esen
Selen
Gerçek Ad Selen Esen Çelebi
Doğum Tarihi (30 yaşında)
İstanbul, Yeşilköy
Burç Balık
Meslek Oyuncu, Tiyatro Oyuncusu
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli (Emin Oğuz Çelebi ile)
Boy 1.75 cm
Kilo 65 kg
Göz rengi Kahverengi
EÄŸitim Lisans Mezunu
Ãœni. Kadir Has Ãœniversitesi
Popülarite #6702 (12942 kişiden)