Şenay Lambaoğlu

Şenay Lambaoğlu 1980 yılında Almanya’Kiel'de dünyaya gelmiştir. Ailesi İstanbula yerleşince eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Liseden sonra “Pera Güzel Sanatlar Akademisinde Müzikal ve Drama Bölümü”nünde mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğu’na katılan  Şenay Lambaoğlu, birçok başarılı caz sanatçısıyla çalışmıştır.

1997 yılında Boston’da Milli Bermeyo’le birlikte çalışma fırsatı yakalayan ve Şenay Lambaoğlu aynı dönemlerde Sheila Jordon’un Harward Üniversitesi’nde bir workshopa katılmıştır. 1998 senesinde ise “Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü”ne giren Şenay Lambaoğlu, 2002 senesinde Beck’s Big Band pojesinde caz solisti olarak yer almıştır.

 İstanbul Caz Festivalinde Nilüfer Verdi ve Andreas Buchmann’la 2009 yılında sahneye çıkan Şenay Lambaoğlu, 2012 senesinde ilk solo çalışması olan “İçimde Aşk Var” albümünü müzik severlerle buluşturmuştur. Başarılı sesiyle ön plana çıkan Şenay Lambaoğlu, geçtiğimiz sene yayınladığı “Rüyalarıma Gir” albümünün ardından, “Aman Avcı” adındaki Azeri türküsünü yeniden yorumlayıp  dinleyicisiyle buluşturmuştur.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Balık Ayhan kimdir?

Balık Ayhan

Şarkıcılar
Mem Ararat kimdir?

Mem Ararat

Şarkıcılar
Kardelen kimdir?

Kardelen

Şarkıcılar
Sezen Aksu kimdir?

Sezen Aksu

Şarkıcılar
Fulya Ünal kimdir?

Fulya Ünal

Şarkıcılar
Yağmur Sarıgül kimdir?

Yağmur Sarıgül

Şarkıcılar
Sevil Özen kimdir?

Sevil Özen

Şarkıcılar
Bertuğ Cemil kimdir?

Bertuğ Cemil

Şarkıcılar
Şanışer kimdir?

Şanışer

Şarkıcılar
Haktan kimdir?

Haktan

Şarkıcılar
Billie Eilish kimdir?

Billie Eilish

Şarkıcılar
Stabil kimdir?

Stabil

Şarkıcılar
Şenay Lambaoğlu
Şenay
Doğum Tarihi (44 yaşında)
Almanya’Kiel
Burç Oğlak
Meslek Müzisyen, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #7476 (12942 kişiden)