Serra Yılmaz

1954 Ä°stanbul doÄŸumlu Serra Yılmaz,sanat hayatına Dostlar Tiyatrosu'nda baÅŸladı.Ä°stanbul’da bulunan Sainte-Pulchérie ve Saint Benoît adlı Fransız liselerinde eÄŸitim gördü. Fransa’da bulunan Université de Caen, psikoloji bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar, önce dramaturg, oyuncu ve Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı olarak, daha sonra Rainer Werner Fassbinder'in DiÄŸerlerinin Adı Ali oyununu sahneye koyarak Åžehir Tiyatroları'nda yer aldı.

 Serra Yılmaz, Fransızca ve Ä°talyanca'dan anında çeviri konusunda profesyonelce çalışmakta olup, Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretinde çeviri yapmasıyla göze çarpmıştır. Ä°talyan sinema dünyasında iyi tanınan Serra Yılmaz, yurtiçinde ve dışında sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Serra Yılmaz Ata Demirer ve Demet Akbağ'ın başrollerde oynadığı Eyvah Eyvah 3 isimli komedi filminde Mercedes karakterini canlandırdı.

2017 yılında ise İtalya'da MIX Milano Festivali'nde "Komedi Kraliçesi" (Queen of Comedy) ödülüne layık görüldü.

Tarkan'ın Hüp ÅŸarkısının klibinde de yer almıştır. Ãœnlü yönetmen Ferzan Özpetek'in Harem Suare, Cahil Periler ve Karşı Pencere adlı filmlerinde en son yine Ferzan Özpetek'in yeni filmi 'La dea Fortuna' (Åžans Tanrıçası) adlı filmde rol almıştır.8 dalda aday gösterilen filmde Esra karakterine can vermiÅŸtir.

1977 yılında Dostlar Tiyatrosunda tanıştığı Levent Yılmaz ile evlenen Serra Yılmaz 1987 yılında bu evliliÄŸini sonlandırdı. 1979 doÄŸumlu AyÅŸe Yılmaz adında bir kızı vardır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Ebru Soyuerden kimdir?

Ebru Soyuerden

Oyuncular
Sinan Arslan kimdir?

Sinan Arslan

Oyuncular
Emel Aydan kimdir?

Emel Aydan

Oyuncular
Jade Alleyne kimdir?

Jade Alleyne

Oyuncular
Emel Pala kimdir?

Emel Pala

Oyuncular
Burcu Kirman kimdir?

Burcu Kirman

Oyuncular
Nicole Neal kimdir?

Nicole Neal

Oyuncular
Nilsu Akman kimdir?

Nilsu Akman

Oyuncular
Erdal Cin kimdir?

Erdal Cin

Oyuncular
Serra Yılmaz
Serra
Doğum Tarihi (69 yaşında)
Ä°stanbul
Burç Başak
Meslek Çevirmen, Oyuncu, Yönetmen
Cinsiyet Kadın
Çocuklar Ayşe Yılmaz
İlişki Durumu Boşanmış (Levent Yılmaz ile)
Ä°kamet Ä°talya
Boy 1.60 cm
Kilo 80 kg
Popülarite #8672 (12934 kişiden)