Solomun

 1975 Bosna Hersek doğumlu Solomun,dünyaca ünlü DJ; Lounge, House, Deep House ve Techno alanlarında müzik yapıyor. Almanya'da yaşayan DJ bugüne dek 3 ödül almış.

16 yaşında House of Youth'ta gençler için çalmaya başladı.Müziğe ara verdikten sonra 23 yaşında müzik üretmeye ve yaratmaya başladı.Kendi başına prodüksiyona başlamadan yaklaşık bir yıl önce, bir hip-hop şirketi olan iyi bir arkadaşından öğrendi.

2005 yılında Solomun, Business Techno'nun yapımına başladı ve 2005 yılının sonlarında Diynamic'in rezervasyonunu yöneten ortağı Adriano Trolio ile plak şirketi Diynamic'i kurdu. Diynamic'in sloganı Kendin Yap ,Sonunda, Solomun HOSH ile 2006 yılında techno tapaa nedeniyle tanıştı ve bu, Diynamic'in tam olarak yürürlüğe girdiği zamandı.  Solomun'un Diynamic'teki ilk EP'si Solomun EP,2006'da çıktı.Diğer birçok EP'ler ve derlemeler yanı sıra 2009 albüm Dans Bebek.

2011'de Solomun, Noir & Haze'in "Around şarkısını remiksledi. Parça, Resident Advisor tarafından Yılın Remix'i olarak adlandırıldı. 2012'de Mixmag'in Yılın DJ'i seçildi.

Haziran 2014'ün sonuna kadar, kız kardeşi ve Adriano Trolio tarafından yönetilen Hamburg merkezli Ego kulübünün sahibiydi.2018'de Solomun, After Hours DLC'nin bir parçası olarak Grand Theft Auto Online video oyunu için rezidans DJ'i olarak oynadı.

Solomun, Alman indie-rock grubu Isolation Berlin’le ortak çalışmaları olan “Kreatur der Nacht”ı NINL etiketiyle yayınladı. Parçaya eşlik eden video klip ise Altın Küre ve Cannes ödüllü yönetmen Fatih Akın’ın imzasını taşıyor.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Diddy kimdir?

Diddy

Şarkıcılar
Hakan İşleyen kimdir?

Hakan İşleyen

Şarkıcılar
Tarkan Gözübüyük kimdir?

Tarkan Gözübüyük

Şarkıcılar
Yasin Keleş kimdir?

Yasin Keleş

Şarkıcılar
Murat  Balkan kimdir?

Murat  Balkan

Şarkıcılar
Sancak kimdir?

Sancak

Şarkıcılar
Cem Özkan kimdir?

Cem Özkan

Şarkıcılar
Sabrina Claudio kimdir?

Sabrina Claudio

Şarkıcılar
Ahmet Şafak kimdir?

Ahmet Şafak

Şarkıcılar
Massaka kimdir?

Massaka

Şarkıcılar
Ajdar kimdir?

Ajdar

Şarkıcılar
Nil Karataş kimdir?

Nil Karataş

Şarkıcılar
Solomun
Solomun
Gerçek Ad Mladen Solomun
Doğum Tarihi (48 yaşında)
Bosna-Hersek, Travnik
Burç Oğlak
Meslek DJ, Müzisyen
Cinsiyet Erkek
Kardeşler Magdalena Solomun
İkamet Almanya
Popülarite #5827 (12934 kişiden)